Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Hur gör man???




Jaa detta är en berättigad fråga för Stadspojken dagar som dessa.

 

Nu kastar man sig ut i det fria med vidöppna ögon o andas med vidöppen mun för att försöka ordna det bästa för bandet.

En helt ny värld öppnar sig och det gäller att nyttja alla goda krafter, kamrater och vänner som man har för att hitta svar på de frågor som man har. Jag vill passa på o tacka er alla därute ingen nämnd o ingen glömd.

 

De frågor som bandet o jag vill ha svar på är varierande på alla sätt o vis.

Hur får man schyssta spelningar? Hur ska man marknadsföra sig till spelställen o arrangörer? Hur hittar man skivbolag som vill ha nya band i sin bandlista? Hur kan man komma förbi alla de filter som skivbolagen har för alla demoskivor? Vad kan man begära i ersättning? Ska band alltid spela gratis för allt o alla? eller ska man visa vad man vill och sedan bryta arm?

 

Det är viktigt att förhöra sig med alla som kan branschen på ett eller annat sätt för att kunna lösa upp de gordiska knutarna som finns kring frågorna.

Jag har pratat med arrangörer i Umeå o Skellefteå hur dom ser på frågeställningarna utifrån deras erfarenheter att arrangera.

Jag har även pratat med:

Ø  En trummis i ett mycket känt band om hur man ska kunna få möjligheten att synas genom att vara förband åt ett större band.

Ø  En f.d. popstjärna om vad man som band behöver tänka på när det gäller demos och att synas för arrangörer.

Ø  En småländsk gitarr virtuos och blivande ljudtekniker om att hitta spelningar och hur man ska göra med prislappen för en spelning.

 

Ni andra storheter där ute, bara vänta rätt som det är så ringer Stadspojken och ställer dom där konstiga frågorna som man vill ha svar på.

 

Vi har haft en ordentlig genomgång kring vad som man måste tänka på som band och speciellt om man vill få in lite pengar på sina spelningar.

Det finns ju många skrämselhistorier om hur man inte ska göra och att man har avtalat klart innan man åker på en spelning. Och att man ska vara överens i bandet vilka regler som ska gälla samt att besluten tas tillsammans.

 

Vägen kommer att vara både lång o fläckvis krokig.

För er som vill höra dom LIVE dom närmsta dagarna så finns möjligheter den;

6e juni – Bruksudden, Robertsfors kl 14.00.

10e juni – Torget, Umeå kl 23.30

 

Be there!!!!!!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.