Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En ledstjärna eller ett Rockband föds

Tänk att det ska vara så svårt att starta upp på nytt med bloggandet igen. Jag har suttit ner och gått igenom vad som Stadspojken skrivit om tidigare. Detta för att hitta en röd tråd men det visade sig vara ett garnnystan av trådar.

Men idag ska jag skriva om Robertsfors nästa exportprodukt – Summoned Tide.

Nu har det gått 1 år sedan dom började tävla i Rockkarusellen. Efter fem spelningar där så vann man regionfinalen i Västerbotten. Priset var studiotid, bandflagga (stor) och en buss till riksfinalen. Där dom sedemera blev 11a efter en tjej som man inte kan beskriva vare sig som Rockband eller Rockmusik. Men det är en annan historia

Sedan så var det nån eller några spelningar i Umeå och Skellefteå innan vi styrde kosan mot Polen och ELBLAG ROCKS EUROPE.

 Dom hann med ett antal bejublade spelningar i Umeå och Skellefteå under hösten.

Under hösten spelade man in sin första skiva "If We fall We will Rise"

I december så fick dom representera Robertsfors musikliv på musikfestivalen NORDSESSION.RU i vår ryska vänort Kostamus. Dom spelade som enda inbjudna band i festivalens historia bägge kvällarna. Dom var Headline på Lördagen då dom fick avsluta festivalen.

Många ryska fans har det blivit på deras facebooksida (www.facebook.com/summonedtide) efter denna resa.

Sedan var det uppehåll under jul och nyår trodde vi. Men då dök det upp en spelning i Stockholm, närmare bestämt på gamla ärevördiga Kolingsborg vid Slussen. Efter en häftig resa ner till 08land så körde man en i mina ögon perfekt spelning tillsammans med tre andra band.


QuantcastBlankLand Gigs

Nu har man fyra spelningar inbokade i kalendern. Närmast på agendan är Battle of Bands på E4an i Skellefteå den 18 februari.

Sedan så spelar man på UmeMetalls stödspelning den 26 februari på HamnMagasinet i Umeå

Sedan är det oxå klart att man ska spela på den nya festivalen Rock Out Wild i Sorsele i Augusti.

Det finns även annat som är klart men ännu inte officiellt. Men när det blir aktuellt så kommer bandet att både skriva och marknadsföra det på sin Facebook sida (www.facebook.com/summonedtide)och på sin Reverbnation sida (www.reverbnation.com/summonedtide)

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.