Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Stadspojken On the Road eller nog var det kallt i Åmsele

Idag har Stadspojken varit iväg över dagen på en länsträff för fritidsgårdarna i Lycksele.

I arla morgonstund så var det vackert men framförallt j-ligt kallt. Lämnade Residenset med -28,3 på kvicksilvermaskineriet.

När jag en stund senare passerade kallhålet Korssjön så visade temp.mätaren  på -37. Det är ju garanterat myggfritt i ett sånt läge.

Jag trodde inte att jag skulle träffa på en kallare ort en dag som denna. Men fel hade jag, öster om Åmsele så petades det gällande rekordet ner ytterligare 1 grad till -38.

Det är ju tur att inte bilen la av där på plats o ställe. Då hade det inte dröjt länge innan Stadspojken hade bytt namn till Ispojken.

På tal om att bilen skulle lägga av. Huskorset råkade ut för att Gröna faran valde att ta semester idag eller om det var kompledigt, inte vet jag.

Inte hemma utan väl när hon kom till Robertsfors med bogsering som följd till Mickes Mek o smek,  El o Bil eller vad det nu heter.

Några killar på driften frågade henne om inte Stadspojken kunde hålla bilen tekniskt uppdaterad.

Jag kan ju säga att Stadspojken må ha många fördelar, men att skruva i bilar och andra motordrivna fordon ligger långt långt utanför hans kompetensområde.

Tänk på att jag är känd som Han som köper en ny gräsklippare varje år pga att den tidigare inte startar. Nu är det väl inte riktigt så hemskt, men snudd på.

Jag är jätteduktig på att framföra bilar, gräsklippare och andra motordrivna fordon.

Men att meka, skruva och förstå dom finns inte i min kunskapsbank hur vällagrat med information det än finns där inne i den fysiska hårddisken.

——————————————————————————————————————

 

Men nu finns det ju trots allt musik att värma sig till. Och håll nu ögon och öron öppna. det kommer mera kring Summoned Tide dom närmsta veckorna……….


En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.