Nicke Grahn, Liberal från Myr och Mo

Gemensam närvårdsnämnd Dorotea-Hoting/Tåsjö

Idag är det fyra olika ansvariga för omsorg, hälso- och sjukvård i Dorotea/Hotingområdet. Jag har skrivit en motion om att landstingen i Jämtland och Västerbotten, Dorotea kommun och Hoting i Strömsunds kommun ska bilda en gemensam Närvårdsnämnd som får ansvar för att driva sjukstugan i Dorotea med akutvårdsplatser och bli ansvarig för hemsjukvård, äldreomsorg och hemtjänst i området. Närvårdnämnden ska också få rekrytera personal, även läkare. Det skulle ge mindre kostnader för hyrpersonal, mindre administration och en rejäl satsning på vård på likvärdiga villkor. Och folkomröstningens beslut om att öppna akutvårdsplatserna skulle uppfyllas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.