Premiär: Nöjeshelg!

Nu blir det premiär för ett återkommande inslag här i bloggen – "Nöjeshelg!". Varje fredag har jag tänkt göra ett axplock av vad som händer i Umeå i helgen, som klubbar, bio och teve. Det är inte på något sätt opartiskt eller heltäckande – jag väljer helt själv vad jag ska skriva om. Så klagobrev från Umeå Tranceförening eller Svenska bouleklubben undanbedes.

Grabbarna bakom Club Sockerbeat.      Foto: Hanna Eriksson

KLUBB

  • Krogen Krogen fylls till brädden (ja, det stavas så) för en gångs skull när Club Sockerbeat intar stugan i kväll. Electro, house och hiphop står på menyn – och kom för guds skull inte för sent. 
  • X-märkta nävar i luften när Västerbotten Takeover, en kväll tillägnad hardcore, inträffar på Scharinska i kväll. Jag skrev om detta i går.
  • I morgon har Hemliga klubben vårpremiär på Scharinska, och vad som händer då är förstås… hemligt! 
  • Samtidigt som Hemliga klubben lirar umebandet Crystal Caravan med Uppsala-bandet Trummor  & Orgel på Scharinska. Mer om detta i morgondagens blogg.
  • Ekonomfesten på TC i morgon. Klubb med eftersläpp från 22.00. Party med Dow Jones Index, reporänta, derivathandel, debet och kredit.

EVENEMANG

  • Dansa till Shake på Ersboda Folkets hus. Ja, dansband är coolt. Att dansa till dem är också coolt. Oj, vad det kändes som att jag skrev Inne- och utelistan för Vecko-Revyn nu.

Dansband på Ersboda i kväll.     Foto: Evelina Burström

BIO

  • Som jag skrev tidigare i dag har Snabba cash premiär på SF, liksom Up in the air och Planet 51.
  • Kritikerrosade Det vita bandet har premiär på Folkets Bio. Jag har också en annan bionyhet, men den ruvar jag på tills i morgon. Spana in då!
  • Annars går ju storfilmer som Avatar, The Imaginarium of Dr Parnassus (Heath Ledgers sista film) och Sherlock Holmes också på SF.

TEVE OCH DVD

  • I kväll är det Let’s Dance med Idol-Rabih och hela gänget, som jag skrivit om här. Eller väljer du kanske det mer sofistikerade tv-programmet På Spåret. Efter det följer säsongspremiären av Skavlan med gäster som högaktuelle författaren Jens Lapidus och singer/songwritern John Mayer.
  • Filmer på tv i kväll är bland annat Heat, Skjut upp, American Pie 2 och Analysera mera. Eh…
  • I morgon är det Stjärnorna på slottet i SVT och äntligen Kjell Bergqvists tur att anordna dagens aktiviteter. Karl’n förtjänar ett eget tv-program! Eller sympatikollar du kanske på tittarfloppen Robinson Karibien i TV4.
  • Filmer på teve i morgon är bland annat Benknäckargänget, Dödsleken, Rocky Balboa, Ace Ventura – den galopperande detektiven och Scary Movie 2. Filmlördag! 
  • Nytt på DVD är bland annat Bananas!, Videocracy, Drottningen och jag, Still walking, Inglorius Basterds, Augustilunch i Rom och Broder Daniel Forever.

Och eftersom fredag är bästa dagen på veckan måste jag ju utse veckans fredagslåt. Den här veckan blir det (trumvirvel)… denna 90-talsdänga!       Trevlig helg! 

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Sanna

    Varför är det alltid i VK bara ”kulturella och smala” klubbar som listas. Vad är det för fel på klubbar som Corona, X3M, Allstar mm. de som alltid har öppet helg efter helg (som ibland kör artister). Eller det kanske dina kompisar tycker är larvigt at skriva om Svensson klubbar?

  2. Evelina Burström

    Hej Sanna!
    Anledningen till att jag inte skriver om sådant som händer varje helg är för att det saknar nyhetsvärde. Ett uteställe som kör samma sak vecka efter vecka tycker inte jag är intressant att skriva om. Om jag skulle skriva om varenda klubb i stan som kör samma sak varje helg, skulle jag sitta hela dagarna och blogga (vilket jag inte hinner). Om Corona, X3M, Allstar osv kör något speciellt som tilltalar mig (eftersom bloggen baserar sig på mitt urval) så skriver jag förstås om det! Bloggen ska inte vara heltäckande.

    Det kommer en nyhet om Corona i veckan, för övrigt.

  3. anna

    Ville bara säga att jag gillar din blogg och att läsa om lite smalare händelser, det andra ”vet” man ju redan om. Tack och bock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.