Om Golden Globe

Min RSS-läsare är i dag fullkomligt överöst med Golden Globe-artiklar, nästan samtliga med en rubrik i stil med "Avatar får Golden Globe". Ja, filmen blev utsedd till bästa film och James Cameron fick motta priset för bästa regi. Någon överraskad?  Någon?  Inte?  Nej. Någon som tvivlar på att det kommer regna Oscars över Avatar? Ingen? Nej. Inga överraskningar där.

Däremot tycker jag det är smått underligt att Baksmällan blev bästa komedi/musikal – så mycket skiljer den sig inte från alla andra amerikanska nu-kan-det-inte-bli-värre-men-jo-det-blev-det-komedier jag sett. Sevärd, visserligen, men inte fantastisk. Sedan delades det ut priser till en massa filmer jag inte sett, men jag tycker att Meryl Streep och Robert Downey Jr (som båda fick priser) förtjänar allt de får. Martin Scorsese fick ett hederspris och där är det inga konstigheter heller.

En bra grej är att Meryl Streep, Olivia Wilde med flera ska auktionera ut sina Golden Globe-klänningar (som kostar en rejäl slant) och ge pengarna till Haiti-offren, skriver MTV. Fint som snus.

Så, nu tänker jag inte kommentera mer. Ha en bra måndag!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.