Nöjeshelg! Din personliga nöjesguide

Äntligen har veckans bästa dag kommit! Dags att släppa tentaångest och plugg, trötta arbetskamrater, arbetsuppgifter om läggs på hög, matlådor och räkningar. Helgen innebär tid för umgänge, skoj och mys. Här kommer andra upplagan av Nöjeshelg!.

Som jag skrev förra gången, men som vissa ändå missade, är att denna lista inte på något sätt gör anspråk, eller ens strävar efter, att vara heltäckande eller opartisk. Det är helt och hållet mitt personliga urval av sådant jag tycker är intressant att skriva om. Söker du en komplett guide kan du ju alltid försöka med VK:s kalendarium eller Djungeltrumman.

Vad jag ska göra? Las Vegas-fest – jag och pojkvännen ska vara ett brudpar. Jag undrar vilka förvånade kommentarer det kommer bli på de följande facebook-bilderna. Tjoho!

Latin Dance Party. Smarrigt.

KLUBB

  • Latin Dance Party i kväll på Krogen Krogen. International Students Club håller i evenemanget och DJ "El Presidente" Umberto Domingues lirar. Salsa, merengue, samba, reggae, reggeton… musiklistan kan göras lång.
  • Nollningsfest hela helgen på Corona. Vad det innebär exakt, utom en massa fulla nyblivna studenter, vet jag inte.
  • I kväll lirar Black Bonzo, The Scrambling och DJ Inge (från The International Noise Conspiracy) på Scharinska. Rock and roll all night, om man säger så.
  • Matte Carlsson, DJ från Åre, lirar hela helgen på Allstar.
  • Något som heter Zusamen – quantum-beat disco inträffar i morgon i Studion, Folkets hus där det kommer spelas chillout och "house etc" om jag förstått det hela rätt. Mystiskt men helt klart intressant.
  • Coverbandet Jonny Kitch’n spinner loss covers på Cover Club i morgon.
  • I morgon huserar Gaiakollektivet och Afro Feeling Club på Scharinska, den förstnämnda på övervåningen och den andra på nedervåningen. Dancehall-snubben Joey Fever lirar, Balettakademiens dancehallgrupp dansar och rytmer från flera av världens hörn hörs i hela huset.

Cecilia Frode. Smarrigt.

EVENEMANG

  • På söndag intar Cecilia Frode Folkets hus och Idunteatern med sin föreställning En stjärt på himlen om kvinnligheten – med både allvarsam och humoristisk blick.
  • Proggparty i kväll på Bokcafé Pilgatan. Proggproffset Alf Arvidsson och Örjan Svedberg (som skrivit boken Hoola Bandoola – Om ett band, en tid, en stad) samtalar, Kreti och Pleti spelar. En kväll i proggmusikens anda helt enkelt.
  • High School Musical-turnén landar i Umeå och Aula Nordica i morgon, lördag. Förre Idol-vinnaren Kevin Borg fick ingen vidare musikkarriär, men åtminstone en musikalkarriär. Det finns biljetter kvar till 17-föreställningen.
  • Som jag skrev i går så lirar Sandy Hill String Band på Kafé Schmäck i kväll.
  • Uman Singers – Muzio Clementi – Songs from the world på Studion, Folkets hus på söndag. Uman Singers, bestående av sex sångare och en pianist, sjunger vackra sånger och ackompanjeras av Clementis pianomusik, framförd av Aleksandra Foltynowicz Matyba.
  • Jive lirar i Ersboda Folkets Hus. Dansband åt folket!

Gaiakollektivet och Joey Fever. Smarrigt.

BIO

  • Biopremiärer på Filmstaden är It’s Complicated med Meryl Streep och Alec Baldwin, animerade barnfilmen Det regnar köttbullar, vampyrfilmen Daybreakers och den grymma A serious man, signerad bröderna Coen.
  • Det vita bandet och Avsked går fortfarande på Folkets Bio.

Nollningsweekend. Smarrigt.

TEVE OCH FILM

  • Nytt i DVD-hyllorna är bland annat en till Wallander, nämligen Wallander – Dödsängeln, Land of the lost, svenska kritikerrosade Man tänker sitt (äntligen!), barnfilmen G-Force och komedin Sommaren med Göran. Förra veckan kom också Ang Lees Taking Woodstock om, just det, Woodstock-festivalen.
  • Några guldkorn i tv-väg i kväll är På Spåret, Skavlan och Let’s Dance. I På Spåret möter Johanna Koljonen och Marcus Birro Jessica och Philip Zandén, och i Let’s Dance ska vi se om Rabih Jabers fot håller. Skavlan gästas av internationella superartisten Rihanna, komikern Robert Gustafsson, skådisen Maria Lundqvist, med flera.
  • Filmer på tv i kväll är bland annat Du har mail (SVT1), Mumien och Be cool (TV3), Hollywood Gigolo (Kanal 5) och Blade 2 (TV6).
  • I morgon är det äntligen dags för Tommy Körberg att anordna dagens aktiviteter i Stjärnorna på Slottet, och tittarfloppen Robinson Karibien fortsätter att kippa efter andan. I Miljonlotteriet Lyckohjulet delar programledarna Hannah Graaf och Hans Wiklund ut pengar.
  • Filmer i morgon är exempelvis Rush Hour 2 (TV3), Fantastiska fyran och silversurfaren (TV4), Se upp för dårarna (TV4+) och Boogie nights (Kanal 5).

Dags att ta av jobbkostymen och sätta på partyhatten. Veckans fredagslåt valdes inte egentligen för att låten är särskilt ny eller så (även om den är hemskt bra), utan för att videon är ett helt otroligt litet lyckopiller. 172 kanadensiska kommunikationsstudenter och en otroligt stor dos DIY-anda. Lägg märke till alla detaljer som följer låttexten.

Trevlig helg! 

 

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.