Kevin Costner släpper album

Titta, vilken bild! Så amerikanskt, så gubbigt, så… charmigt. Den som har ögonen med sig har redan märkt att mannen längst fram till vänster är ingen mindre än Kevin Costner. Bodyguard-skådespelaren lirar nämligen i konstellationen Kevin Costner & Modern West, ett americana-/rockband med Costner på sång och gitarr.

Kevin Costner har två Oscarsstatyetter i bagaget (bästa film och bästa regissör för Dansar med vargar), men är förmodligen mest känd för sin roll som Frank Farmer – Whitney Houstons livvakt i filmen Bodyguard. Nuförtiden koncentrerar sig Costner dock mest på sin musikkarriär och släpper albumet Turn It On inom kort. Första singeln heter Let Me Be The One. Smakprov på bandets låtar finns på deras Myspace.

När man hör om skådespelare som gör musikkarriär brukar första reaktionen vara att rygga bort. Jag tänker exempelvis på Joaquin Phoenix misslyckade hiphopdebut. Å andra sidan finns det solstrålar också, som Scarlett Johanssons fina samarbete med Pete Yorn. Kort sagt så går det inte att dra alla skådis-goes-musiker-karriärer över en kam. Costner verkar vara på den goda sidan – det jag har hört än så länge låter inte så pjåkigt.

Här nedanför är videon till Backyard, inte så märkvärdig video egentligen men det är ju kul att se Kevin Costner sjunga (eller, ja, mima i videon kanske) och faktiskt göra ansiktsuttryck. För säg mig, visst var det inte mycket av den varan i Bodyguard? 

Allt gott! 

PS. Den 25 februari lirar Kevin Costner & Modern West på Lisebergshallen i Göteborg.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.