Umeås nyaste klubb – Klubb Utkant’n!

Frida Selander spelar på premiären av Klubb Utkant’n.       Foto: Alexandra Ellis

Umeås nyaste klubb heter så mycket som Klubb Utkant’n, baserar sig på livemusik och har premiär 19 februari på Krogen Krogen.

På premiären bjuds det på livemusik från folkmusikbandet Gravedigger n’ the Teacher (som undertecknad skrev en artikel om i gårdagens tidning, för övrigt) , Gällivare-popbandet Gnarly Boys, umemusikern Frida Selander och sköna punkarna i Brottsvåg. Det är ingen dålig line-up om du frågar mig. Tvärtom, mycket lovande.

Klubben, som kommer att husera på Krogen Krogen en gång i månaden, ska ha olika band varje månad. Det kan bli allt från hiphop, ska, pop, punk, rock, folk och lite där emellan, enligt arrangörerna.

Ja, arrangörerna då? Det är två dj:s som heter Lisa och Abba som spelat ihop tidigare och nu är sugna på att starta något nytt tillsammans. Klubb Utkant’n arrangeras i samarbete med Umeå Kulturförening Humlan samt Studiefrämjandet och deras projekt Nemis.

Premiär: Klubb Utkant’n

Var: Krogen Krogen, Ålidhem

När: 19 februari

Pris: 50 kr student/Humlan-medlem, 70 kr vanlig

Det händer: Gravedigger n’ the Teacher, Gnarly Boys, Frida Selander och Brottsvåg lirar. Klubben står för pausunderhållning.

Kom ihåg var du läste det först!

Fotnot: Bilden till höger föreställer Jonas Danielsson från Brottsvåg. Foto: Evelina Burström