Supermånga superhjältar

Jessica Alba som Invisible Woman i Fantastic Four.

De senaste åren har vi sett massor av superhjältar komma till liv på vita duken, och vi kommer att få se många fler. På superhjältemarknaden har Marvel Comics gått om huvudkonkurrenten DC Comics, och förra året köptes Marvel Entertainment av Disney. I det 29 miljarder kronor dyra köpet medföljer ett arkiv på över 3 000 karaktärer. Sweet.

Några framtida filmer med superhjältar är följande: 

  • Iron Man 2, premiär 28 april 2010. 
  • The Avengers, superhjältekollektiv med Iron Man, Thor, War Machine, Black Widow och Nick Fury. Även Hulk ryktas vara med. Scarlett Johansson spelar rollen som Black Widow i både Iron Man 2 och The Avengers. Premiär i maj 2012.
  • Captain America, superhjälte med kläder som ser ut som amerikanska flaggan, har premiär 2011 under namnet The first Avenger: Captain America.
  • Samuel L Jackson har skrivit på ett avtal för att spela Nick Fury, utrustad med cigarr, ögonlapp och två revolvrar, i upp till nio (!) filmer.
  • Thor är den nordiske guden omvandlad till superhjälte med sin hammare i högsta hugg. Chris Hemsworth är huvudroll i Thor-filmen som kommer 2011.
  • Deadpool är superhjälten som spelades av Ryan Reynolds i X-Men Origins – Wolverine, men ska få en egen film snart. Snart kommer också uppföljaren till Wolverine.
  • Venom gav sig på Spider-Man i tredje filmen, en livsform från en annan planet med superskurkiga krafter. Venom får en egen film med premiär 2012.

Tidigare filmatiserade Marvelhjältar: Blade, X-men, Hulk, Daredevil, The Punisher, Fantastic Four, Elektra, Wolverine och Ghost Rider.

Källa: Film på Bio / SF Bio, Foto: Foxmedia Entertainment

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.