Umeå Opens höjdpunkter

Nu i helgen är det Umeå Open, och jag tänkte passa på att tipsa om mina guldkorn inför helgen.

Movits! på torsdagen i Äpplet. Om du inte redan sett dem bör du uppleva dem. Jazz, hiphop och reggae har aldrig låtit så bra tillsammans. Deras snyggt matchade nörd-klassisk jazz-outfits och den originella musiken tog dem ända till pratshowen The Colbert Report i USA och ett genombrott. På hemmaplan är de ännu relativt okända.

Designmässigt står den eminenta umeklubben Ge mig Krasch, som har haft ett par grymma klubbkvällar i stan, för dekorationerna i Studion. Ta en extra titt på det om du kommer ihåg. Korvkriget som utbröt förra året (vissa som ansåg att det luktade illa och ville skippa korvlukten) har gett utdelning. Korven är kvar, men den har kompletterats med annan, intressantare mat. Förra året liksom i år. Jag tycker mig minnas pizza och asiatiskt.

På fredag spelar Sveriges kanske stiligaste band – Fibes! Oh Fibes! (till höger) – som dessutom råkar göra skimrande fin musik. Need I say more.

Nemisscenen är rent allmänt något att hålla utkik efter om du vill se morgondagens stjärnor. Eller band som går i graven inom ett år, man vet aldrig. Nytt och fräscht är det i alla fall. Finfina bandet Syket spelar 01.00, men jag känner dem så det borde jag väl inte skriva. Nu gjorde jag det ändå.

I Studion är det klubb för hela slanten, där jag rekommenderar All Out Dubstep (fre 21.45) och Festa med killar (lör 23.30) för det ultimata dansgolvet. Nystartade soulklubben High Stepping vänder dessutom lite plattor i Studions bar, i fall du längtar efter soul eller bara vill höra något annat än electrodiscodunkadunka.

För dig som ännu inte spanat in nystartade liveklubben Klubb Utkant’n kan du få ett smakprov i TC på fredag från 21.30.

Sedan är det förstås Shape Open, lördagen där Shape up! och Umeå Open samarbetar och har samlat ihop en orgie av Umeåklubbar, dj:s och två liveband. Elias & the wizzkids och nya umebandet First Love, Last Rites spelar live och folk från Goodfellas, En vän med en klubb, Mashed up, Club Zoo, Klubb Lennart och Shape up själva spelar musik. Halva dj Äktenskapet och popmusikern Robert Svensson lirar också. Den som lyssnar på halvöra kan ha svårt att skilja på de olika akterna, som let’s face it inte spelar så hemskt olika grejer, men det blir nog en god soppa i slutändan.

Det var det, nu ska jag lyssna in mig på lite musik inför helgens recensioner. Vi ses i vimlet!

Uppdatering: Just det, jag glömde skriva att jag längtar tokmycket efter Melissa Horns spelning på lördag. Jag kommer säkert böla. Du missar något alldeles extra om du skippar det! 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.