Popbloggens Littfest-favoriter

I helgen är det ju Littfest, och alla ni ordentligt litteraturintresserade har säkert ringat in era favoritaktiviteter i kalendern med stor guldpenna. Men för er oinsatta tänkte jag erbjuda min personliga lista på helgens guldkorn.

Littfest pågår 9-10 april på Umeå Folkets Hus. Alla seminarier är gratis.

 

Låt den rätte komma in visas i samband med ett skräck- och vampyrseminarium.

Fredag

  • Som jag skrev för någon dag sedan är skådespelaren och författaren Jonas Karlsson i stan. Han läser ur sin andra novellsamling Den perfekte vännen i dag klockan 13-13.20 i Idun.
  • Andreas Ekström (bilden, foto: Pontus Tideman), journalist på Sydsvenskan, berättar om världens största nätfenomen. Hans bok om Google släpps den 10 april och är den första om fenomenet på svenska. Klockan 15.30-16.15, lokal Peterson-Berger, Folkets Hus.
  • Fredagen avslutas med mingelkväll där det bjuds på musik av Brita Kristina, öppen chatt om böcker, uppläsning av skräcksagan Snövit som vampyr med Frida Spång, och en Pecha Kucha Night där ett antal spännande personer snackar om design, musik, mat och entreprenörskap. 

 

 

Annika Norlin från Hello Saferide och Säkert! avslutar Littfest.   Foto: Sandra Löv

 

Lördag

  • Katarina Kuick pratar om ungas skrivande, från boken Skriv om och om igen (till höger) som fick 2009 års Augustpris. 12.00-12.20, därefter skrivarworkshop för ungdomar i åldern 13-19 år. Umeå Stadsbibliotek, UNG-avdelningen.
  • Vampyrer och skräck – trenden har varit stark inom populärkulturen de senaste åren. Vad är det med vampyrer som lockar så många? Seminarium om skräckgenren och vampyrlitteraturen. 14.00-14.45 i Peterson-Berger, Folkets Hus.
  • I anslutning till vampyrseminariet visas Tomas Alfredsons utmärkta vampyrfilm Låt den rätte komma in, klockan 15-17 i Bio Marx.
  • Musikerna Frida Selander och Tor Lundmark väljer ut några av varandras låtar och samtalar om dessa – om hur ord och musik sammanfogas till låtar. 15.00-15.45 i Idun, Folkets Hus.
  • Hela Littfest avslutas med musikern Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide), som blivit känd för sina träffsäkra låttexter, samtalar med Littfestkoordinator Jenny Eklund. 16.00-16.30 i Idun, Folkets Hus.

 

För mer information och komplett schema, se littfest.se.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.