Låt den rätte bli ett seriealbum

John Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in filmatiserades först av Tomas Alfredson, och den 1 oktober är det premiär för den amerikanska versionen – Let me in. Den sistnämnda har regisserats av Matt Reeves (Cloverfield, mfl), och barnen Oscar och Eli har fått byta namn till Owen och Abby.

Nu står det också klart att berättelsen ska bli ett amerikanskt seriealbum, eller det mer passande namnet graphic novel på engelska. Filmföretaget Hammer Films har nämligen skrivit avtal med serietidningsförlaget Dark Horse, som kommer låta sin i seriekretsar kände Marc Andreyko teckna seriealbumet. Let me in i serieversion ska finnas till försäljning i samband med den amerikanska filmens biopremiär. Om karaktärerna får leva vidare i serieform, eller om det bara blir ett album, återstår att se. 

Dark Horse har gjort många storfilmer till serietidningar genom åren – eller vad sägs som Sin City, Indiana Jones, The Mask, Evil Dead, 300, Aliens och Star Wars. Marc Andreyko ligger bakom serieverk och seriefilmer som Torso, Manhunter (till höger), The Ferryman och The Lost.

Källa: Filmnyheterna

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.