Sex and the Wicked City

Här om dagen fick jag ett mail att det går att köpa biljetter till premiären av Sex and the City 2. Filmens innehåll och dylikt ska jag inte gå in på, för det som helt och hållet fångade min uppmärksamhet var denna sjuka bild. Vad har hänt? Kim Cattrall (Samantha) ser så photoshoppad ut att hon ser ut att vara spelad av Rachel McAdams. Cynthia Nixon (Miranda) och Kristin Davis (Charlotte), som båda applåderats för att ha sunda och inte modellsmala kroppar, verkar ha krympt till något sorts size zero-ideal. Och Sarah-Jessica Parker (Carrie)… ser ut som någon från filmen Exorcisten.

Kim Cattralls armbåge ser helt knäpp ut, jämför exempelvis tjockleken på armbågen med handleden och hur spetsig den är. Sarah-Jessica Parkers dolda ben under klänningen passar inte ihop med det andra, och Kristin Davis verkar över huvud taget inte ha några ben. Cynthia Nixon är placerad väldigt underligt till, halvvägs ut ur bilden med ena knät riktad mot kameran men kroppen vriden åt höger. Aj.

Behöver jag tillägga att samtliga skådisar är över 40 år? Kim Catrall är dessutom 53, men på denna affisch ser de inte ut att ha åldrats sedan Berlinmurens fall.

Det här är tråkigt särskilt med tanke på att serien Sex and the City spenderat flera avsnitt med att hylla starka, självsäkra och oberoende kvinnor som pratar, ser ut och beter sig som normalt folk. Men i och med första filmen och även denna har dessa ideal lagts på skrottippen. Tillsammans med deras bildbehandlare.

Den här postern är ett bra exempel på vad som händer om någon okunnig Photoshopgalning får gå lös utan någon som drar i handbromsen. Men å andra sidan är den här affischen lite som en bra loppmarknad: det finns alltid mer att se och du hittar ständigt nya fynd.

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.