Dagens filmvisningar

I kväll är det filmvisning i Dramastudion i Humanisthuset när Kultur på campus tillsammans med en massa andra samarbetspartners visar filmen Babel.

Filmen är ett internationellt drama från 2006 och utgör tredje filmen i regissören Alejandro González Iñarritus Death Trilogy, där filmerna Amores perros och 21 grams också ingår. Filmen visar flera parallella historier från Marocko, Japan, Mexiko och USA och visades först på Cannes-festivalen 2006. Därefter har den bland annat vunnit en Golden Globe för bästa film och en Oscar för bästa soundtrack.

Filmen visas klockan 18-20.30 i Dramastudion och därefter finns möjlighet till samtal i mindre grupper. Studenter och universitetspersonal hämtar gratisbiljetter i servicecentrat i Samhällsvetarhuset, bland annat.

Är du sugen på att se en annan film så visas dokumentärfilmen Hur kunde hon på Folkets bio i några dagar till. På måndagar kostar biobiljetterna bara 50 kronor dessutom. Filmen, av Ingela Lekfalk, handlar om Lillemor som 19 år gammal åkte till Frankrike, blev kär, fick HIV. Senare gifter hon sig och skaffar barn men berättar inte för någon som sin sjukdom. Något som senare ger henne två och ett halvt års fängelse. Visas i kväll och fram till på onsdag på Folkets bio, klockan 19.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.