Umeås storhelg närmar sig!

Umeborna, och utomsocknes som orkar släpa sig hit, går sannerligen en händelserik helg till mötes. Förutom brännbollsyran, Fysikgrändsfesten och allt studentikost i trakterna så är det ju dessutom final i Eurovision Song Contest, ytterligare en anledning att fira (tycker somliga). Men vad är det som händer i stan egentligen, var någonstans och hur mycket kostar det? För att göra det hela lite lättare har jag gjort en lista på helgens evenemang.

Darin framträder på Rix FM-festivalen. Med sug i blicken. 

Torsdag: 

  • Rix FM-festivalen: Apollo Drive, Darin, Broken Door, Linda & Velvet, Ola och Ramsells lirar. Klockan 14 signerar Linda & Velvet skivor och det ordnas en del tävlingar och annat skoj för familjerna främst. Vi hade kunnat få finröstade Amy MacDonald eller mysiga Scrubs-musikern Joshua Radin, men så blev det inte. Pris: gratis. Populärkulturbloggens pepp: ljummen

Klubb Zoo goes yran på lördag.

Fredag: 

  • Yranfesten på kajen med Cleo, Millencolin, Johnossi, Haddaway och Slagsmålsklubben live. Ser fram emot Johnossi och SMK som är grymma liveband och Haddaway kan bli kul för nostalgins skull. Millencolin såg jag på Umeå Open för ett par år sedan och det var riktigt svettigt. Cleo ska väl på något vis representera kvinnokönet i helgen, bra jobbat! Klubbtältet med dj Suvi och dj Johanna, kapacitet 1000 pers, ska bli intressant att se. Pris: 395 kronor. Populärkulturbloggens pepphet
  • På Corona spelar Björn RosenströmDet jävla bandet samt 250 Kg Kärlek. Så vidriga bokningar att jag hellre äter innehållet i en askkopp än går dit och kollar. Tycker synd om Klubb Twisted som ska klubba under kvällen. Pris: förköp 195 kr/dag, 350 kr/två dagar, 230 kr/dag i dörren. Populärkulturbloggens peppiskall

Europe spelar kanske Final Countdown på lördagens Nordic Rock.

Lördag: 

  • Nordic Rock på kajen med Skid Row, Europe, April Divine, Coldspell, Nocturnal Rites och Naughty Boys samt coverband. Inte mitt område av expertis men nog vore det fräckt att se Europe. Pris: 550 kr förköp, 600 i dörren. Populärkulturbloggens pepp: ljummen (pga dålig insatthet)
  • På Corona går vi i de ungas tecken med Timbuktu och Promoe live samt Addeboy vs Cliff som kör ett dj-set. Klubb Henry och Klubb Sockerbeat tar hand om dansgolven. Samtliga bokningar är bra live så jag väntar mig ös. Pris: förköp 195 kr/dag, 350 kr/två dagar, 230 kr/dag i dörren. Populärkulturbloggens pepphet
  • Scharinska tar upp kampen om brännbollsevenemangen på lördag med popklubben Klubb Zoo som gästas av nystartade goth-/postpunk-/synthklubben Dressed to depress i källaren. Pris: 80 kr. Populärkulturbloggens pepp: ljummen (i jämförelse med övriga)

 

Familjer på torsdag. Ungdomar och raggare på fredag. Hårdrockare och ungdomar på lördag. En stor del av befolkningen kommer i alla fall hitta något att göra. Om inte annat brukar det vara schysst att vandra omkring i stan, utan att gå in på området, och se hur mycket folk det finns i Umeå när man lämnar stugorna. Men nu verkar det ju regna så det kanske inte blir så mycket med det.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Kalle

    HAHA! Ja, jag är förvånad att någon fått för sig att boka Björn Rosenström, inte bara för att han är suger hästlängder med åsneballe, utan för att jag antagit (hoppats) att han slutat med musik allt som allt. Tack för en fantastisk blogg Evelina, du äger.

  2. Evelina Burström

    Svar till Kalle (2010-05-26 18:08)
    Egentligen skulle ju Maskinen spela, något som går i linje med att andra hiphopklubbartister spelar på lördagen som Promoe och Timbuktu, men det blev en dubbelbokning. Så de tog väl första bästa desperata musiker som inte hade några andra bokningar.

    Tack Kalle, det värmer att läsa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.