Gammalt blir nytt hos Oknytt

I bloggen Oknytt blir gammalt nytt. Foto: Oknytt.wordpress.com

Jag brukar vanligtvis inte skriva om hantverk i den här bloggen, men eftersom jag skriver om det i VK:s helgbilaga gör jag det ändå den här gången.

Det finns en tjej i Umeå, Sandra Olsson, som genom återbruk skapar smycken, kläder, accessoarer och mycket annat som hon skriver om i sin blogg Oknytt – omdesign & återbruk (klicka för att komma dit). Jag har blivit väldigt inspirerad av hennes filosofi: hon ser det som sin mission att inte låta gamla broderade dukar, stickade koftor och virkade pannlappar falla i glömska på vindar och i loppislådor. Det är ju någon som lagt ner tid på att skapa sakerna och de har en historia som försvinner om ingen tar hand om dem. Vad sägs om börsar av gamla Polarn o Pyret-tröjor, örhängen av Fia med knuff-pjäser och vattenslangar, halsband av knappar och kameraväskor av gamla 70-talstyger.

Hon nominerades i år till Sveriges bästa gröna bloggar och kom till final i kategorin hem & inredning – ett pris som dock den fantastiska UnderbaraClara tog hem.

I Oknytts blogg får du dessutom lära dig att göra dessa roliga grejer på egen hand med hjälpsamma guider. Om du inte orkar göra själv kan du i stället köpa sakerna i Oknytts webbshop. Så fint och roligt att jag blir alldeles tokinspirerad.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.