Ett år utan Michael Jackson

I dag är det ett år sedan Michael Jackson lämnade jordelivet. Få missade händelsen då Michael hittades livlös med en cocktail av läkemedel i blodet, bland annat Propofol som hans läkare Conrad Murray ska ha skrivit ut åt honom. Murray riskerar upp till fyra års fängelse för att ha bragt popstjärnan om livet – om han anses skyldig av rätten.

Men då han dog var Michael ingen superstjärna. Mannen som glänste på 80-talet för sina djärva och revolutionerande genreöverskridningar, dansade som ingen annan och gjorde musikvideos till kortfilmer sågs snarare som en freakshow. Hans underliga privatliv, maskerade barn, plastikoperationer, märkliga Neverland och pedofilanklagelserna överskuggade hans musik. Och snabbt ville hela världen visa sin uppskattning till musikern Michael – det senaste året har han enligt Billboard tjänat 7 miljarder kronor, från likkistan. Många av hans singlar har klättrat på topplistor runt om i värlen.

Det är viktigt att komma ihåg alla delar av hans liv. Men man får inte glömma att han är en av de kändisar som skänkt mest till välgörenhet. Och att han gjort några av de bästa bidragen till populärmusiken, någonsin.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.