Del Toro och Cameron slår ihop skallarna

Nu meddelas det att regissören Guillermo del Toro ska ta sig an HP Lovecrafts klassiska skräckberättelse At the Mountains of Madness (Vansinnets berg på svenska) från 1931. Kortfattat kretsar handlingen kring en expedition som hittar urgamla livsformer på Antarktis och bevittnar en del skräckfyllda händelser. Samtidigt som de vill utforska dessa livsformer så är de rädda om sitt liv och förstånd.

Ingen mindre än James Cameron (Titanic, Avatar) ska dessutom producera, och han har redan gjort avtryck på filmen genom att den ska göras i 3D. Jag är grymt peppad eftersom Guillermo del Toros Pan’s Labyrinth tillhör en av de mest skräckinjagande, tortyrhemska och samtidigt barnsligt sagolika filmerna jag sett. Jag har tyvärr inte vågat se om den – sekvensen i det barnätande monstrets hus höll på att göra mig vansinnig. Att Guillermo del Toro nu gör ytterligare en skräcksaga är kittlande. 

Om Universal ger grönt ljus för At the Mountains of Madness kommer den preliminärt att börja spelas in sommaren 2011. Se trailer till Pan’s Labyrinth ovan.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.