Heja Västerbottensbrudar!

Det går bra för Västerbottens musikbrudar. Katie goes to Tokyo (ovan), med rötterna i Skellefteå, släpper i veckan sitt debutalbum My naked heart och Non Tiq från Bjurholm släppte nyligen sin debutsingel Quiet på Playground Music. Båda bor dock numera i Stockholm.

Tove Styrke sjöng i Allsång på Skansen och deltar nästa vecka på invigningen av Botniabanan. Med en singel producerad av Adam Olenius (Shout out louds) fick hon många kritiker att förvånat höja på ögonbrynen – det låter ju inte som all annan Idolsmörja. Det låter både som Robyn och Lykke Li.

– Människors referensramar när det kommer till tjejer och pop är inte jättestora. Även om jag inte har haft Robyn eller Lykke Li som förebilder är det lätt att bli jämförd. Vår musik går åt samma håll trots att jag inte tycker att det låter likadant.

Så säger Tove Styrke till Aftonbladet. Hon har rätt i att folk refererar allt för mycket till Lykke och Robyn när tjejer gör bra musik – eftersom nämnda två tillhör Sveriges största musikexporter med kvinnor på sång. Men nu påminner ju Toves nya singel Million pieces väldigt mycket som Robyns sångsätt och den plinkande slingan som något ur en Lykke-låt. Oh-oh-oh-andet som något från Shout out louds. Men ta det lugnt, det låter jättebra. Jag ser mycket fram emot skivan.

Dessutom släpper Annika Norlin, alias Säkert!, sitt nya och sista album Facit i september. Hon bor ju i Umeå nuförtiden och läser psykologprogrammet.

(Ja, man ska väl egentligen inte ta kredd som västerbottning av ut- och inflyttade musiker, men som vi vet så förgyller ut- och inflyttning kulturen)

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.