Skräp-tv-drottning utan krona

Jag har misslyckats totalt med mitt tv-tittande i veckan. Det började med Idol. Det var för dåligt. Och i går premiären av Skånefruar och Kungarna av Tylösand. Jättedåliga. Vad har hänt med mig? I mitt huvud har jag ju titulerat mig som okrönt skräp-tv-drottning?

Här kommer min gissning. Det var inte tillräckligt högkvalitativ skräp-tv. Kungarna av Tylösands amerikanska förlaga, Jersey Shore, framstår som en Emmy-pristagare i jämförelse med de genomjobbiga, Bacardi Breezer-sponsrade och mediakåta kidsen av Tylösand. I Jersey Shore kan personerna uttrycka sig snyggt och kul, det är riktiga slagsmål och ordentliga konflikter. Kungarna av Tylösand var bara pinsamt, och den illa beryktade skämskudden kom fram.

Skånefruar kom inte heller i närheten av Svenska Hollywoodfruar, med personer som man trots all rikedom och yta kan känna igen sig i och vilja lära känna. Underbara Maria Montazami och störtsköna "nu ska vi festa"-Päivi Hacker. Svinrika men jordnära Suzanne Saperstein. Skånefruar var återigen en pinsam efterhärmning som inte kom i närheten av originalet.

Sedan var det Idol. Börjar inte alla bli less på dessa uttagningar nu, med samma upplägg gång efter gång? De allra flesta sjunger i olika varianter av falskt, en del larvar sig, några tror att det är bra. Juryn sågar dem mitt itu och man kan höra ljudet av drömmar som går i kras. Någon promille är lovande, men att sitta igenom all skit före det är inte värt besväret. 

Jag såg en dokumentär om Grönland förra veckan som var bättre än samtliga dessa tre. Och då verkar ändå Grönland vara ett skitland att bo i.

Mina tv-tips:

Ullared (Kanal 5) – högkvalitativ realitysåpa

The Seventies (SVT) – högkvalitativt musiknörderi

Uppdrag Granskning (SVT) – högkvalitativ journalistik

Elfte timmen (SVT) – (hög)kvalitativ politisk humor

Kniven mot strupen (TV3) – högkvalitativ programledare

Halv åtta hos mig (TV4) – högkvalitativ berättarröst

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.