Dagens njutningar

Jag tänker inte snacka på om valet här. I stället tipsa om lite fin musik. Just nu älskar jag Yann Tiersens kommande album Dust lane som släpps den 4 oktober. Mannen bakom det fantastiska soundtracket till Amelie från Montmartre och det inte lika starka soundtracket till Goodbye Lenin är tillbaka med en efterlängtad fullängdare. Skivan är producerad av Yann Tiersen själv och har mixats av Ken Thomas som bland annat jobbat med Moby och Sigur Rós.

Det låter som ett möte mellan Amelie från Montmartre, klassisk musik, elektroniska experiment och lite rock. Bäst just nu. Lyssna på Yann Tiersens musik på Spotify här.

 

Annars så kikar jag på det svenska indiepopbandet The Concretes nya video till låten All day som släpptes i veckan. Sångerskan Lisa Milberg har varit med och producerat medan Thomas Klementsson regisserat. Det var tre år sedan sist, men snart släpper The Concretes albumet WYWH på Playground i Sverige.

 

Och jag får ju inte glömma att det amerikanska shoegaze-popbandet Ghost Animal släppt sitt första debutalbum tillika första fysiska release – Summertime in heaven. Genom kassettbolagen Summer time in hell och Ghost tapes släpps en kassett och ett album till gratis nedladdning. Kassetten och albumet finns att tillgå här.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.