Redo att bli skrämd?

När den hajpade lågbudgetskräckisen Paranormal Activity hade premiär förra året marknadsfördes den som en av de läskigaste skräckfilmerna någonsin och kallades en ny Blair Witch Project. I helgen gick uppföljaren Paranormal Activity 2 (ovan) upp på biograferna och gjorde succé. Den drog in hela 41,5 miljoner dollar i USA på en helg, vilket är mest pengar av alla öppningsfilmer i helgen och även ett rekord för skräckfilmer i USA. Det slår Fredag den 13:e-remaken förra året.

Filmen kostade endast 3 miljoner dollar att göra, eller endast och endast, men för en så omtalad film är det väldigt lite. Filmproducenterna kan skratta ända till banken. Under kommande Halloweenhelg får Paranormal Activity 2 dock konkurrens i form av Saw 3D (nedan) som får biopremiär. Gore, gore och ännu mera gore.

Själv blir jag så hiskeligt rädd för skräckisar att filmernas trailers får räcka. Men The Ring-filmerna, både de japanska och amerikanska, är storfavoriter för mig. Kanske borde man ta en skräckfilmskväll i helgen? Eller se den långt mindre läskiga, men åh så bra, Nightmare before Christmas? Den passar ju både till Halloween och jul, hemskt praktiskt.

Ja, jag ska väl varna känsliga tittare för att kolla på ovanstående trailers också.