Bloggarna tar över webb-tv

Mer och mer korta program görs av de stora kanalerna och tidningarna som enbart sänds på webben. Och målgruppen är tydlig – unga, bloggande tjejer. På TV3 Play sändes Glamourama för inte så längesedan, om bloggarna Michaela Forni, Petra Tungården och Anna Hibbs liv bland shopping, Stureplanspartyn och blogguppdateringar. SVT Play visar just nu Ana Gina show där Årets blogg-vinnaren på Blog Awards, Ana Gina, blandar klassisk pratshow med gäster (exempelvis Kissie i första avsnittet) och humorsketcher. På Aftonbladets nyhetssajt visas Bloggoholics, som liksom namnet antyder handlar om kända, svenska bloggare. Allt från Dessie och Paow till Kitty Jutbring och Linda Thalenius.

Merparten av dessa program, de som jag orkat mig igenom, har haft ganska så låg kvalitet. Men det måste ju passa perfekt för de bloggläsande ungdomarna som vill veta allt om kändisbloggarna – i synnerhet de yngre som Kissie, Dessie och Ana Gina. Det är som tv-serien Gossip Girl fast på riktigt. Skvallret i skolkorridorerna flyttar till de tunga mediernas webbplatser.

När det kommer till webb-tv-program brukar jag tycka att Alex Schulman gör ett schysst jobb i Schulman show som visas på Aftonbladet.se på fredagar. Med utgångspunkt i aktuella nöjeshändelser och snackisar får några kända gäster och ibland någon journalist diskutera, kolla på klipp och skratta. Och alltid blir det någon överdrivet vinklad rubrik till Aftonbladet.se också.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Stefan

    Det där med att uppmärksamma unga bloggtjejer vore definitivt något för VK. Skulle passa perfekt på flera sätt då VK har tv-kanal på gång samtidigt som tidningen har en tydlig strävan att bli mer och mer ”lättsmält”.

  2. Evelina Burström

    Svar till Stefan (2010-11-01 09:54)
    VK uppmärksammar bloggarna i papperstidningen, men ingen satsning på dem inom webb-tv är på gång vad jag vet. Tv-kanalsprojektet ligger numer på is eftersom man inte fick tillstånd för de sändningar man ville!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.