Dokumentärtips!

Nu tänkte jag passa på att ge lite dokumentärtips. Man kan tycka att det blir lite SVT-reklam nu, men det är ju den enda kanalen vi har som visar vettiga dokumentärer. Alltså sådana som inte heter typ Hjälp! Jag har världens största bröst eller Sjukt feta människor.

Den Oscarbelönta dokumentären The Cove visades på Dox i tisdags men finns fortfarande att se på SVT Play här. Genom förklädnader, dolda kameror och nattlig filmning avslöjar The Cove den grymma delfinslakten i japanska Taiji. En dramaturgiskt skicklig film med stora avslöjanden – som först förbjöds i Japan. Men efter enorma protester så fick den visas. Ett måste att se.

Obamas fotograf handlar om en av den amerikanska presidentens absolut närmaste medarbetare och ständige följeslagare – hans personliga fotograf Pete Souza. Filmen ger en inblick i världens mäktigaste mans liv liksom hans fotografs. Visas här i SVT Play fram till början av december.

Och så sist men inte minst – K-special om den omtalade gatukonstnären Peter Gibson, alias Roadsworth. Genom spray och schabloner förvränger han Montreals övergångsställen och andra gatumarkeringar. Vem äger egentligen det offentliga rummet, undrar Roadsworth. Visas fram till början av december här.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.