Nytt från Psykakuten

I juni gav Psykakuten ut en fin, självbetitlad debutplatta. Den 8 december kommer en ny skiva, helt bestående av tolkningar av låtar med titeln Maybe tomorrow.

– Det visade sig finnas otippat många för oss närvarande låtar med titeln Maybe tomorrow. Vi ville försöka sätta fingret på ett läge i våra och samtidens liv med vad som kan tänkas uppstå när dessa sånger skaver mot varandra. I begreppet ligger både en framtidsoptimism och samtidscynism som vi tyckte passade oss (och omvärlden) väldigt bra. Det var också viktigt för oss att göra färdigt skivan innan valet för att inte krokna fullständigt, skriver Psykakuten i den lilla, busiga tidskriften Psykisk press som följer med skivan.

Originalen är framförda av alla från Marky Ramone och Jackson 5 till Everly Brothers Mink DeVille. Nedåttittande shoegaze-arrangemang med stadiga rytmer, lätta elektroniska kryddningar och en sval, tröstlös kvinnostämma (Karolina "Steso Songs" Stenström), ibland hand i hand med andra halvan av Psykakuten, Henrik Svensson.

Ibland lite som Belle & Sebastian, ibland mer Joy Division. Sprakande 60-talspoppigt eller då och då bara sprakande harmoniskt. Trots låtarnas spridda ursprung, och upprepningen orden Maybe tomorrow, gör det enhetliga soundet detta till märkligt sammanhållen platta. Och riktigt ljuvligt att lyssna på.

Skivan släpps 8 december. I februari åker de på turné, men inga datum är satta ännu.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.