Rödluvan med Fever Ray-låt

Rödluvan-filmatiseringen Red Riding Hood har premiär först i mars, men här kommer den första trailern. Regissör är densamma som på vampyrrullen Twilight – Catherine Hardwicke. Filmen verkar inte så märkvärdig, Amanda Seyfried går och ser storögt lycklig eller storögt rädd ut, men det är ju kul att se en annorlunda rysarfilmatisering av en så klassisk saga.

Det intressanta i sammanhanget är däremot att Fever Ray, ena halvan av The Knife som förra året släppte det underjordiskt apokalyptiska mästerverket Fever Ray, skrivit låten till trailern. Karin Dreijer Andersson, som hon heter egentligen, har skrivit låten tillsammans med sina kamrater i Fever Rays liveband. Något underjordiskt och apokalyptiskt med förvrängda röster och kusliga ljudlandskap är nog smått på garanti. Hör en snutt av låten i trailern ovan.

Maskerna i trailern väcker minnen från senaste P3 Guld-galan när Fever Ray chockade då hon tog emot pris för Årets dans: 

The Knife släppte tidigare i år soundtracket till Darwin-operan Tomorrow, In a year där låten Seeds fanns med. Låten är från början en technopopsång framförd av Jonathan Johansson och Kristina Wahlin. Den låten planerar nu The Knife-duon att släppa i två uppdaterade versioner på en tolv tums vinyl med releasedatum 6 december. De finns redan nu att beställa hos Beatport och på The Knifes hemsida.

Nu blir det att egga Fever Ray och The Knife hela dagen.

Fever Ray – Fever Ray (Spotify-länk)

The Knife – Silent shout (Spotify-länk)

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.