Heja Umeå, heja P3 Guld!

Umeå kan stoltsera med fyra nomineringar till P3 Guld-galan i februari. Annika Norlin/Säkert (Årets artist), Trainspotters (Årets hiphop/soul), Khoma (Årets rock/metal) och Tove Styrke (Årets nykomling)!

Då blir det nog att bevaka galan på plats. Jag råkar dessutom veta att ett annat Umeåband planeras att få en hemlig spelning på galan. Tidigare år har det varit lite överraskningar utöver de inplanerade spelningarna – exempelvis Säkerts framträdande med Markus Krunegård (hennes ex, för övrigt) och Detektivbyrån. Eller i år då Salem Al Fakir uppträdde under namnet Damien Adore iklädd någon sorts Prince-outfit tillsammans med Spank Rock (!) och så dök Robyn helt plötsligt upp och gästsjöng. Något sånt.

Men nu håller vi tummarna för Umeå. Alla fyra förtjänar sina priser, men konkurrensen är i de flesta fall hård. Särskilt för Annika som står mot Robyn, Håkan Hellström, Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray (han är nog ingen match, men övriga).

Jag håller verkligen tummarna för att Tove får priser nästa år. Million pieces är fortfarande en av årets bästa låtar, även om det säger mer om låtskrivarna Lykke Li och Adam Olenius än Tove själv. Men hon är ett av våra mest lovande pophopp just nu.

Läs VK:s webbartikel om P3 Guld-nomineringarna här

Läs VK:s webbartikel om att Tove Styrke hyllas i New York Post här

(Ja, Annika kommer från Östersund – men bor sedan ett par år tillbaka i Umeå, så det så)

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.