Hysterisk längtan

Fy fasiken  vad jag längtar efter denna film. Black Swan – en baletthriller, har ni hört?! För er som inte vet så har jag ju dansat balett sedan slutet av högstadiet så intresset från min sida finns redan från start. Sedan att Darren Aronofskys film verkar grymt bra och redan fått magnifika 12 nomineringar till Critics Choice Movie Awards är bara bättre. Ingen annan film någonsin har fått lika många nomineringar. Det ryktas också om ett stort gäng Oscars*, särskilt för huvudrollsinnehavaren Natalie Portman. Grymma Natalie. Grym balett. Grym stalker. Längtan punkt nu. 4 mars (!) smäller det i Sverige. Huga så länge.

Om vi ska snacka framtida filmer så längtar jag också efter The Fighter med Christian Bale och Mark Wahlberg. Om boxaren "Irish" Micky Wards karriär och hans boxartränare tillika halvbror Dicky. Den trängtar min boxande sambo efter, så vi är båda glada att få se våra fritidsintressen i kritikerhyllade filmer i början av nästa år. The Fighter har premiär 18 februari i Sverige, trailer finns här.

 

* Det bör tilläggas att Oscars och andra nomineringar eller priser egentligen inte säger något om en films kvalitet. Det är dock en bra fingervisning på grymt bra filmer, men också en hel del konstiga val från Oscarsjuryns sida.

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.