Post-julmys

Hej allihop. Jag hoppas att ni har en skön julhelg, det har då jag haft i alla fall. Och att ni som bor i Umeå har läst i VK varför Martin Lundvall tycker att juldagen är den nya annandagen och vad som händer på Umeåkrogarna i helgen. André Pops fick med skakig hand och kabelstickad kofta tända ljuset i går, och visst skötte han sig. Men varifrån kom det sista Disneyklippet, Prinsessan Lillifee kanske? Det såg galet könsstereotypt ut så jag gick och hämtade mer julöl.

I kväll ska jag se Narnia. Betygen har varit låga vilket känns trist. När senaste Harry Potter-filmen faktiskt stod sig började jag hoppas att folk lärt sig göra vettiga filmer av fantasyböcker. Med Sagan om Ringen i drömmarna slutar det alltför ofta i pannkaka (Eragon, Percy Jackson, The Sorcerer’s Apprentice). Men vi får se.

Ni har väl inte missat de finaste jullåtarna? Fairytale of New York i all ära, men Coldplays nya jullåt Christmas Lights eller O come, O come Emmanuel med Belle & Sebastian. Eller The Hives fina duett med Cyndi Lauper – A Christmas duel. För en inte lika uttjatad jul med Just-jävla-D eller Triad. Pust. 

Eller varför inte superaktuella och nästintill geniförklarade Kanye Wests Christmas in Harlem med Pusha T, Cam’rom, Jim Jones, Vado, CyHi Da Prynce och Big Sean (yes, allihop): 

 

Här har ni mina jullåtstips (som man ju får höra även efter julafton), i Spotify-länkar: 

Coldplay – Christmas Lights

The Killers – Boots

Belle & Sebastian – O Come, O Come Emmanuel

The Hives & Cyndi Lauper – A Christmas Duel

HURTS – All I want for Christmas is New Year’s Day