Nya Spindelmannen


Andrew Garfield, nya Spindelmannen.        FOTO: SONY

Spindelmannen är känd som den lite mindre biffiga superhjälten än, säg, Batman eller Stålmannen. Så tänker i alla fall jag. Det bekräftas, kanske lite väl mycket, av bilden Sony släppt på nya Spindelmannen – Andrew Garfield. Han spelar i alla fall Peter Parker i den kommande, ännu odöpta Spider-man-rebooten som planeras ha premiär i juli 2012. Regisserad av Marc Webb som låg bakom (500) days of summer men inga andra större titlar. Man ser inte så bra här, men känner du igen honom så spelade han Mark Zuckerbergs bästa vän Eduardo Saverin i The Social Network förra året och återfinns i rollistan för The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Men är han inte lite väl spinkig för att vara en superhjälte? Eller har storleken ingen betydelse i supermannaland? Lite coolare dräkt har han i alla fall. Den ser lite hårdare ut i jämförelse med Sam Reimis diton sina Spider-man-filmer. Hur tonårskillen sedan lyckas sy ihop dräkten på egen hand är fortfarande en gåta. Men man ska väl inte ifrågasätta. Han är ju Spindelmannen.

Det är också en gåta varför Webb väljer att göra en reboot (starta om en serie/historia från början) så kort efter Sam Reimis kassako till Spider-man-filmer. Men vem vet, de kanske blir skitbra.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.