Black metal och fiolhober

Det Trondheimska black metal-bandet Keep of Kalessin hörs i norska Melodifestivalen i ett framförande av låten The Divine Land. Gästartist är ingen mindre otippad än 2009 års vinnare, fiolhoben Alexander Rybak som också syns i svenska Let’s Dance just nu (lite av en favorit). Ingen konstig kombo egentligen, i det som bör kallas black metals födelseland. Men med hårdrock i Melodifestivalen börjar man ju undra om vi inte befinner oss i vårt rockande grannland i öst, Finland, i stället. När ska de göra en ny Lordi*, undrar jag för mig själv ibland. Men en Lordi går väl bara att göra en gång.

 

* göra en Lordi  = ta upp fem monsterförklädda musiker på scen med massor av pyroteknik och framföra en trallig visa (i det mest kända fallet: Hard rock Hallelujah) och slå röstningsrekord i Eurovision Song Contest. pluspoäng om man tar ett uselt schlagerland och gör till en vinnare.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Majekh

    Det är antagligen bara Alexander som kan få en fiol att se ut som att den alltid hör hemma i ett metal-band. Detta är jättehäftigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.