Finaste just nu

 

Ibland döper jag inlägg till något i stil med detta. Jag beskriver ofta musik som jag gillar som fin. Jag gillar fin musik. Mysig, plinkande, svepande, drömsk, trevande, experimentell musik. Ofta, alltså, rätt ofta är den precis raka motsatsen också. Särskilt genrebunden är jag inte, men liksom alla andra har jag viss smak.

 

Inte omslaget till Forests debutalbum, men till singeln Soon be over. Så sjukt fint.

Just nu är det svenska poptrion Forest som fångar mig. Den 9 februari släpps deras debutalbum Forest på Service, bolaget som har popörhängen som The Tough Alliance, Lake Heartbeat, Jens Lekman, Ikons och Franke i sitt stall. Det låter lite som en korsning mellan introt till Bröderna Lejonhjärta, Beach Houses drömskhet och studsigheten (typ orgeln) i The Doors.

Och så förstås Texasbaserade, Tom Waits-inspirerade singer-songwritern Iron & Wines kommande skiva Kiss each other clean, release nästa vecka. Man måste ju älska den bedårande pressbilden med indievärldens kanske snyggaste skägg. Devendra Banhart undantaget.

Efter förra veckans bottennapp med E-type, Britney Spears och J.Lo så känns det skönt att vara tillbaka på musikbanan. Mina öron, och min själ, tackar så hjärtligt.

Lyssna även på, i Spotify: 

Iron and Wine – The Shepherd’s Dog (album)

Forest – Just one day (singel)