Gagas nya singel!

I dag släpper världens största popfenomen Lady Gaga sin nya singel, titelspåret till kommande albumet Born This Way. Ett försvarstal över udda beteende, kreativa utstyrslar och ett och annat provocerande beteende. Eller en peppsång för självkänslan – Gaga twittrade i veckan att "they used to call me rabbit teeth in school, and now I’m a real live VOGUE BEAUTY QUEEN!" till en bild av mars månads Vogue-omslag som mycket riktigt föreställer henne själv. Gagan är starkare än någonsin och sprider sin pepp runt världen i form av en fullfjädrad discodänga.

Det låter lite mer storslagen popsmäll-hit alternativt schlager än de tidigare mer r&b-klingande hittarna som haft ett rätt tydligt Gagasound. Born this way peppar till  discodansgolv i hundra knyck och innerhåller få nyskapande eller intressanta ljudexperiment som hennes musik tidigare gjort. Mindre framåtsträvande och modernt, mer stadigt och hittigt. Jag får lite aerobicsvibbar som att singeln är en gym-remix på sig själv. Det kanske är ju för att det låter så olikt den lite långsammare, stadigt trampande Gagan i stil med Alejandro och Fashion. Men – låten kommer säkerligen att dominera topplistor världen över en tid framåt. Och om ett par dagar kommer jag säkert att gilla den mycket. 

Albumet Born This Way släpps 23 maj och singeln finnss i att köpa i Itunes från klockan 15.

Lady Gaga – Born This Way (Radio Version) by AnimalMon

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Känns det inte som att man skulle vilja sjunga refrängen till Madonnas ”Like a prayer” över låten? Det känns väldigt likt, även om det inte är identiskt. Fraseringen i sången…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.