Veckans (och årets) finaste

Nya singlar med Veronica Maggio och Glasvegas. Det våras för musiken. Framtidshoppet tänds, förhoppningarna höjs, det börjar kännas som att våren kommer i år också.

Glasvegas släpper den 1 april sitt andra album EUPHORIC /// HEARTBREAK \ som innehåller elva nya låtar, skrivna och inspelade i kaliforniska Santa Monica och London. Producent är Flood som jobbat med storheter som Depeche Mode, U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Nine Inch Nails, Sigur Rós och typ alla andra.

Euphoria, Take My Hand är årets bästa låt hittills. Jag vill dränka mig i den, omgivas av den, leva i den, andas in och andas ut den. Okej, lite överdramatiskt, och jag är kanske aningen nykär, men det är så skönt att Glasvegas är tillbaka. Låten är så otroligt mycket Glasvegas. Precis som med Fleet Foxes nya singel Helplessness blues så känns det som att jag hittat hem igen.

Veronia Maggio följer upp hyllade Och vinnaren är… den 27 april med skivan Satan i gatan. Albumet är skrivet och producerat av Maggio själv och melodifestivalaktuella Christian Walz. Markus Krunegård medverkar också som låtskrivare. Frågan är ju om det går att följa upp succédebuten när Oskar Linnros inte längre står bakom spakarna. Först ut är i alla fall nya singeln med det tvetydiga namnet Jag kommer.

Veronica Maggio – Jag kommer på Spotify

Glasvegas – Euphoria, take my hand på Spotify

 

PS… under en limiterad period (hur lång vet jag inte) kan du streama Glasvegas nya singel The World Is Yours här:

The World Is Yours by glasvegas