Sjukt bra vecko-tv

Under veckorna har jag höga krav på tv-programmen. Det är då jag kopplar av och varken jobbar eller tränar. Kraven är förstås inte som på helgerna då det helst ska vara På spåret eller bra filmer och dokumentärer, sånt som man kan sitta och stirra på i 1-2 timmar utan att resa sig upp. Under veckorna ska det vara lite rappare, lite mer underhållande, lite kortare. Det finns flera program som är riktigt bra för det.

Klass 9A och Dom kallar oss artister är mina bästa på måndagar. Även om Dom kallar oss artister är helt beroende på vem artisten är – varken Frej Larsson eller Lill Lindfors väckte mitt intresse, men programmen med Oskar Linnros och Säkert var kanon. Onsdagar är lika med Sveriges mästerkock där bearnaisesås, nudlar och Mannerströmska omeletter blir tv-drama på hög nivå. Torsdagar är Lyxfällan som gör  ekonomi till hjärtkramande och mänskliga berättelser. Även om jag ogillar att det alltid blir så lyckliga slut och experterna alltid fixar så bra deals. Något säger mig att det är långt ifrån verkligheten för de flesta i ekonomisk knipa.

En ny säsong av Kniven mot strupen kör i gång på tisdag och även om avståndet till förebilden Gordon Ramsey’s Kitchen Nightmares är milslångt så blir det tisdagsräddningen. Om, och då säger jag om, nya säsongen håller samma klass som de tidigare. Har inte tagit mig tid att kolla in programmet i förväg.

Veckans no-no däremotSuperstylisten Jonas, om Hollywood-stylisten Jonas Hallberg, börjar sändas i TV3 på måndag. Jag har sett första avsnittet och vantrivdes. Det var vältrande i Hollywood-glam á la Svenska Hollywoodfruar med lyxbilar, märkeskläder, kändisar och massagesessioner men Jonas, JONAS, jag orkade tyvärr inte titta så länge på grund av huvudpersonen själv. Han är säkert älskvärd och schysst och allt, men jag stod inte ut med alla "jag ÄLSKAR", "oh my God" och "såhära" efter halva avsnittet.

Han är säkert snäll. Men jag kräver mer av min måndag.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.