Vila i frid, Apberget

Apberget läggs ned. Det är inte utan känslan av att en Umeåepok går i graven. Under ett par år på 00-talet var Apberget Umeås Lunarstorm, det var där det hände, hade man inte Apberget så fanns man inte. Sajten gjorde några umebor till miljonärer. Jag själv har spenderat mycket mer tid än jag vill erkänna, var till och med administratör en period för sajten, framför "apan" som man kallade det. Lärde känna nya vänner, lade upp bilder jag inte borde ha lagt upp, gav kalla handen åt någon äckelgubbe som skickade mail. Chattade flera timmar på nätterna. Stora delar av min och många andras tonår har spenderats i anslutning till Apberget. Man svettades på datakunskapslektionerna för att fröken inte skulle märka att man i själva verket satt och surfade på sajten (förlåt).

Men så flyttade jag från Umeå till journaliststudier i Sundsvall, tappade den lokala kopplingen och sedan kom dödsstöten – Facebook. Alla valde den nya, fräscha sajten där man helt plötsligt fick kontakt med avlägsna släktingar och resepolare från Bosnien. Som student i Sundsvall blev man snabbt FB-polare med vännerna i den nya staden. Apberget står sig inte i kampen mot den globala communityjätten och får vackla på benpiporna när annonsintäkterna dalar och färre och färre nya användare ansluter sig. Apberget hade sin tid, det var kul, jag lärde mig mycket. Nu är det dags  att säga hejdå. Tack för en kul tid!

/Finch

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Love

    Hello Evelina..

    Ja, va sjukt det kan vara. Gamla goda apberget på den gamla goda tiden. En sån här sak får en att fundera över hur snabbt tiden går, speciellt från ålidhem vs ersbodatiden 😀

    Hoppas läget är bra..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.