Singelbloggen

Månen

Jag vaknade av en kurrande katt på magen medan en kvinna i Bullmark blev väckt av en tegelsten. VK skriver inga detaljer om händelsen men det låter lika hemskt som att vakna mitt i en mardröm. De morgnar jag vaknar av en hemsk dröm lackar svetten i pannan och pulsen är hög. Detta sker ofta vid fullmåne. Om månen kan flytta vatten så torde den ju också kunna påverka människors energier. Det tog mig drygt 30 år att se ett samband mellan orolig sömn, mardrömmar och fullmåne. Av en slump upptäckte jag att varje gång jag haft hemska drömmar och sovit dåligt var det fullmåne. Det slog aldrig fel. Till slut såg jag ett mönster och nu vet jag att jag sover dåligt vid fullmåne.

Jag tittar dock inte efter månen för att se "om jag kommer sova dåligt" utan det gör jag efter en dålig natt. På så sätt slipper man börja sova dåligt för att man tror att man ska göra det. Just det här med att tro på saker har en slags makt 🙂 Precis som månen går upp natt efter natt skall också vi uppstå till en ny jord efter döden:

Solen har sin glans, månen en annan och stjärnorna ännu en annan. Den ena stjärnan skiljer sig från den andra i glans. Så är det också med de dödas uppståndelse. Det som sås förgängligt uppstår oförgängligt. Det som sås i vanära uppstår i härlighet. Det som sås i svaghet uppstår i kraft. Det sås en jordisk kropp, det uppstår en andlig kropp. Om det finns en jordisk kropp, finns det också en andlig kropp. 1 Kor. 15:40-44

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Vi är nog rätt många som känner av fullmånen. Nu låter det som om jag gör det men jag sover bra – jämt. Många av mina väninnor, min syster etc känner av den.

    Jobbigt med mardrömmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.