Singelbloggen

Då smälter det frusna…

En gammal vän delade en text med mig ur boken "Då smälter det frusna", av Bengt Pleijel. Denna har tidigare publicerats på en tips-blogg (http://tips.bibeln.be). Här kommer del 1 av 6:

Du omsluter mig på alla sidor
Det står så i ditt ord, Herre (Ps 139:5) Jag vill nu ta dej på orden och tacka dig… Du finns på alla sidor om mig. Jesus bakom mig. Jesus bredvid mig. Jesus framför mig. Jesus över mig. Jesus under mig. Jesus i mig.

Jesus bakom migBengt Pleijel - klicka för mer info!
Jag är ofta så rädd Herre, för mina gårdagar. Där finns nederlagen. Skuldkänslorna. Minnen av att jag gjorde fel. Gjorde bort mig. Fick andra att gråta. Där finns grammofonskivan som spelar upp andras ord och omdömen: ”Du är så hopplös. Det blir aldrig något riktigt med dig. Hur kunde du…”

Men nu, Herre, vill jag ta dej på orden: Du omsluter mig på alla sidor. Du, Jesus är bakom mig. Du ställer dig mellan mej och mina nederlag. Du reser ett kors där. Och där får jag lägga ner mitt skräp. Och när jag gör så, ser jag hur du, Jesus, lyfter upp och bär bort alltsammans. Och jag hör din röst: ”Var vid gott mod, dina synder förlåtas dig.” Och jag ser hur du, Jesus, tar min grammofonskiva, den som det gått hack i. Och du krossar den på Golgata klippa.

Jag behöver inte lyssna till rösterna från det förflutna. Jag lyssnar bara till din röst. Du säger genom din tjänare Paulus: ”Nu blir det ingen fällande dom för den som tillhör Kristus Jesus.” (Rom. 8:1)

Nästa del kommer i morgondagens blogginlägg…

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.