Singelbloggen

Solig vilodag!

Ah, vad härligt att vakna och se solen 🙂 Det sätter lite extra piff på lördagen. Själv har jag sovit i 12 timmar och resten av helgen kommer också vigas till VILA. I vissa perioder i livet kan vi behöva två vilodagar. Även om jag är kristen så vilar jag inte bara på söndagar 😉

Sedan är det ju viktigt att även finna andningspauser under arbetsdagen och på kvällar. Kroppen pallar inte att gå på högvarv jämt. Eller jo det kan vi göra ett tag men sedan kommer konsekvenserna. Har vi tur blir det en varningssignal, eller fler, medan vissa drabbas av dödliga hjärtattacker och liknande.

Vem eller vad är det som bestämmer hur du ska leva? Hur mycket du kan pressa dig och hur mycket vila du behöver? Är det alla människor i din omgivning som vill att du ska göra ditt och datt? Är det alla krav som finns på jobbet, idrottsklubben, skolan eller i hemmet? Du vet troligen svaret om du har gått igenom en riktigt tuff period. Det brukar bli VÄLDIGT klart och tydligt.

Hur vi vilar är väldigt individuellt. En del kan se socialt avslappnat umgänge som vila. Andra vilar när de sjunger, skriver eller målar. Vissa behöver åka ut i naturen och fiska eller bara sitta på en stubbe och titta på molnen. Hos Gud kan vi också finna vila. Bibeln är en bok full av stärkande visdom.

Ibland kan vila vara att låta hjärnan koncentrera sig på något annat för att få vila. Det viktiga är att det är lustfyllt och kravlöst. En del har svårt att förstå skillnaden på det här. Att veta sina begränsningar och att kunna säga nej är en STYRKA.

"Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor så skall jag ge er vila." Matt. 11:28

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.