Singelbloggen

Det sista andetaget

Jesus

Idag fick jag höra en predikan av Peter Samuelsson i Korskyrkan. Jag reagerade särskilt starkt på att han läste ur Johannesevangeliet. Det var just dessa verser jag läste för pappa när han drog sitt sista andetag för några månader sedan. Jag läste om när Ordet blev kött, alltså när Jesus blev människa.

Pastor Samuelsson lärde oss att Ordet är Gud själv, Ordet blev människa genom Jesus och att Ordet har sitt tempel mitt ibland oss. Poängen är att Gud ska vara synlig och finnas här och nu. "Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er?" 1 Kor. 3:16-17 Vi är en del av detta tempel. En tanke som är stor och kanske svår att ta in.

Ett annat budskap från predikan är att du är välkommen in i Guds rike precis som du är. Vi behöver inte försöka göra om oss för att framstå som bättre. Vi behöver varken vara bättre eller sämre utan vi behöver bara vara den vi är. Vi duger! Och Gud bultar på ditt hjärta även om du känner dig misslyckad. Gud vill ha med dig att göra oavsett vad du gjort. Du är välkommen in i Guds rike! Han söker dig här och nu. Han vill att du ska öppna ditt hjärtas dörr för Honom.

Amen!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.