Huthirebellerna

Av , , 3 kommentarer 7

Den ändå fria världen vi lever i där också världshandeln är central och som är en central del vår levnad och överlevnad måste försvaras.

Vi ser hur det blivit i Sverige med allt för mycket okontrollerad invandring. Jemen är ett odemokratisk land där huthirebellerna har sitt fäste.

Vi kan tänka oss om alla dessa som stöder huthirebellerna får en sådan makt att de skulle ha ett stort inflytande i världsordningen hur det skulle se ut. Samtidigt kan vi kritisera den föregående regeringen som gav allt för mycket makt åt dessa odemokratiska och mycket farliga influenser. Det kan främst gälla det som ingår i den ”gröna omställningen” som definitivt gynnar den formen av styre vi här ser som ingår i i vad just huthierna eftersträvar.

Vi har ändå våra demokratiska länder där frihet råder. Klasskillnader i o f sig men det är inte samma samma sak som inte vi får göra vad vi vill. Ägna oss vad vi skulle gilla eller inte. Tänk vara bundna till en viss religion där vi strikt måste följa den. Den som inte gör det riskerar tappa livet.

Vi måste ändå ställa oss på den sida där resurser finns och som jag ser uppehåller vår demokrati. Religionsfriheten inte minst. Att inte utöva någon religion alls känns viktigt, liksom att tillhöra en lika viktigt utan påtryckningar från ett lands regim.

Vill vi återgå till tiden med påkar och käppar, eller där fattigdom och svält härjade utan våra moderna redskap som vi nu har? Bara förmågan bruka jorden har lett till ett enormt välstånd.

Att vi sedan överkonsumerar kan vara en annan sak