Huthirebellerna

Den ändå fria världen vi lever i där också världshandeln är central och som är en central del vår levnad och överlevnad måste försvaras.

Vi ser hur det blivit i Sverige med allt för mycket okontrollerad invandring. Jemen är ett odemokratisk land där huthirebellerna har sitt fäste.

Vi kan tänka oss om alla dessa som stöder huthirebellerna får en sådan makt att de skulle ha ett stort inflytande i världsordningen hur det skulle se ut. Samtidigt kan vi kritisera den föregående regeringen som gav allt för mycket makt åt dessa odemokratiska och mycket farliga influenser. Det kan främst gälla det som ingår i den ”gröna omställningen” som definitivt gynnar den formen av styre vi här ser som ingår i i vad just huthierna eftersträvar.

Vi har ändå våra demokratiska länder där frihet råder. Klasskillnader i o f sig men det är inte samma samma sak som inte vi får göra vad vi vill. Ägna oss vad vi skulle gilla eller inte. Tänk vara bundna till en viss religion där vi strikt måste följa den. Den som inte gör det riskerar tappa livet.

Vi måste ändå ställa oss på den sida där resurser finns och som jag ser uppehåller vår demokrati. Religionsfriheten inte minst. Att inte utöva någon religion alls känns viktigt, liksom att tillhöra en lika viktigt utan påtryckningar från ett lands regim.

Vill vi återgå till tiden med påkar och käppar, eller där fattigdom och svält härjade utan våra moderna redskap som vi nu har? Bara förmågan bruka jorden har lett till ett enormt välstånd.

Att vi sedan överkonsumerar kan vara en annan sak

3 kommentarer

  1. brorson

    Man kan inte begära att en person som är född i ett annat land och vuxit upp i det landet, kanske sina första tio år, eller har bott större delen av sitt liv i det landet, ska känna mer för Sverige än för det landet. Vad kan man då begära av sådan person., som kommer som flykting eller invandrare till Sverige? Asyl betyder skydd så länge man behöver skydd. Sedan ska man åka hem. Ett tillfälligt skyddsbehov borde inte ge rätt till permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap, Å andra sidan borde inte en sådan person ha någon skyldighet att ”bli svensk”.

    Vilka skyldigheter och rättigheter bör då utlänningar ha i Sverige? Med rättigheter borde följa skyldigheterl Ju fler rättigheter desto fler skyldigheter. Till att börja med, bör man ha någon form av uppehållstillstånd för att ö.h.t. få vistas här. För att fåturistvisum krävs att har med sig pengar till sin försörjning här. Och givetvis måste man följa svens lag. Något krav på egen försöröjning finns dock inte för asylsöknde, en väl för den som fått asyl – under förutsättning att vederbörande kan arbeta och kan få ett jobb. Skyldigheten är begränsad till att ”stå till arbetsmarknadens förfogande”.

    Jag skulle kunna fortsätta uppräkningen av rättigheter och skyldigheter. Fler krav borde krävas och fler skyldigheter borde uppfyllas för permanent uppehållstillstånd än för tidsbegränsat uppehållstilstånd- Och så även för svenskt medborgarskap jämfört med permanent uppehållstillstånd. En grundförutsättning för att få svenskt medborgarskap borde vara att man avstår från sitt utländska medborgarskap. Vilket land ska man vara mest lojal mot vid en allvarlig kris, krigsfara eller krig? Eller som svensk minister och ledamot i utrikes-eller försvarsutskottet,om man har dubbla medborgarskap?

    Detta bord få diskuteras utan beskyllninngar för att bekyllas för att vara rasist eller splittrare. Vill man som utlandsfödd inte försvara Sverige i krig, ska ,man åka hem utan risk att gripas vid gränsen och straffas för desertering. Men då ska man inte vara svensk ,medborgare. Problemet är inte, som jag ser det,att många utlandsfödda känner starkare för sina hemländer än för Sverige. Problemet är förekomsten av s. k. femtekolonnare. Och de, som uppträder som sådana, är tyvärr inte få.

    De, som försöker påtvinga andra invandrare, och t.o.m oss svenskar, sina egna lagar. Eller startar förföljelse mot tidigare hitkomna flyktingar för att de tillhör en annan etnisk grupp. De borde utvisas, fråntas sina uppehållstillstånd, om de har några.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Man bör komma ihåg på vilka grunder och förutsättningar vi ändå kan leva som vi gör. Utan de försvar vi då hade mot nazismen kanske vi lytt under dessa. Det är inte bra nu heller med ryssarna, islam, Iran och hela detta plus många andra länder som hotar vår frihet. Vi har dock ett visst ansvar själva se till vårt eget land och inte i vissa delar har utvecklats bra.
      Har inget mer säga.

  2. kenth

    Många kallar också sitt uppväxtland för ”hemtrakten” vilket jag tycker borde vara här om denne bott mer än 10år här med svenskt pass.
    Det är fritt åka tillbaks men sverige ger ingen orsak med sitt daltande och höga bidrag pengamässigt med lösa krav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.