Hopslagning av små kommuner?

Av , , 5 kommentarer 13

Lyssnade lite på radio där det diskuterades detta och då är det naturligtvis de mindre kommunerna som avses. Hur pass små dessa skulle vara framgick inte men vi kan gissa det skulle beröra oss och alla andra mindre kommuner. Tidigare har jag varit positivt inställd till detta, men med närmare eftertanke kan det vara förödande.

Vad händer sedan man väl slagit ihop de små och upptäcker att de inte räcker, det måste till ännu mer neddragningar. I slutändan kommer de försvinna alla eller bli bara en liten fläck.

Se hur man gör med Fredrika som tillhör Åsele kommun. Där flyttar man nu ut biblioteket som kan vara bara ett steg i utblottningen. Sedan vad händer då?

Man borde istället uppmuntra de små kommunerna och genom stöd från exempelvis Umeå och Skellefteå här införa en taxa på låt säga 10 % av deras överskott gå till de mindre kommunerna i länet.

Vad får de all vattenkraften ifrån, skogen som levereras som de gör nytta av medan vi får ingenting. Här tror jag Socialdemokraterna varit alldeles för blinda och direkt kan ha varit orsak till denna utarmning som blivit i hela landet och där de stora enbart tillåtits växa och gynnas.

Vi ser hur det blivit i Ångermanland där det varit sossestyre och tappat nästan allting. Sollefteå har liksom L-sele här tappat sitt BB. Nu vill man inte kännas vid det utan försöker hävda sig ändå och inbilla folk ska fortsätta tro på dessa rent ut sagt lögnare.

Nu pratas det om krig också och ska inte landet då ha beredskap och skydd i hela? Dessutom pratas det om klimatet, utsläppen och därmed också vilka som mest skulle orsaka det. Inte kan det vara de små kommunerna, lika förbannat är de dessa som ska utplånas på order av herrarna i städerna.

Fy fan, skäms era skitstövlar