Styrketräning

Det blir aldrig lättare, man blir bara starkare!

Träningsprogram för kvinnor är A & O

Efter 40 kan även den smalaste kan vänta sig att kilona börjar packa sig runt magen och låren. Varför är det så här och kan man göra något åt det?

Det beror på de kvinnliga fettcellerna, men visst går det att hålla vikten, anser dietisten och författarinnan Debra Waterhouse.

I sin bok ”Inga nya kilon efter 40” beskriver Debra Waterhouse:

  • Varför kvinnor går upp i vikt när de är mellan 35 och 55 år.
  • Varför det t o m är bra att få fler fettceller under de här åren.
  • Hur du ska träna med enkla, gratis träningsprogram för att inte gå upp för mycket
  • Hur du ska äta, hur ofta och hur mycket.
  • Hur en positiv livsstil gör de här åren roliga och njutbara.

Debra Waterhouse är dietist med praktik i San Francisco. Hon har specialiserat sig på kvinnors kostfrågor, viktkontroll och ätstörningar. Hennes tidigare böcker ”Lura dina fettceller” och ”Varför kvinnor behöver choklad” har blivit mycket uppmärksammade och nu handlar det alltså om hur man förändrar motionsvanor, matvanor och attityder för att inte öka i vikt för mycket under klimakteriet. Den här perioden handlar faktiskt inte bara om några år runt 50 – förändringarna i kroppen börjar redan i 35-40-årsåldern.

Vad det handlar om är de kvinnliga fettcellerna. När östrogennivåerna börjar sjunka i 35-årsåldern börjar fettcellerna att växa och dela sig för att kunna hjälpa till och producera mer östrogen. Inga bantningskurer i världen tycks hjälpa – midjemåttet ökar stadigt och du får hela tiden köpa större storlekar när du handlar kläder.

Men det finns faktiskt en mening med att fettcellerna blir större. Den ökade produktionen av östrogen som fettcellerna åstadkommer är oerhört viktigt för kvinnors hälsa på många olika sätt. Risken för benskörhet minskar, hy och hår påverkas positivt, liksom sömnen och den psykiska hälsan. Kraftiga kvinnor har dessutom ofta mindre klimakteriebesvär.

Fettcellerna är alltså till nytta för ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

En kommentar

  1. Pingback: Anchortext

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.