Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

LO Chefen vill inte uppmuntra!

Ingen aning!Wanja har 1 078 800 kronor om året i lön.

’Ekonomiskt ska det inte skilja sig så mycket mellan att arbeta och inte arbeta. Man vill ha ett jobb, man vill vara del i arbetsgemenskap. Det är det som är arbetets belöning, att man är en del av arbetsgemenskapen’

Ovanstående ord kommer från LO-chefen Wanja Lundby-Wedin när hon för ett tag sen debatterade arbetsmarknadspolitik med den moderata partisekreteraren Per Schlingmann

Intressant sätt att tänka på!!!! Är jag dum som tycker att det ska löna sig att arbeta? Med andra ord tycker jag att man ska ha mer pengar att röra sig med när man arbetar i stället för om man inte gör det.
Välkommen till verkligheten Wanja! Under den förra regeringen ökade klyftorna mellan rika och fattiga. Det saknades ambitioner att få fler i arbete och var femte person arbetade inte alls eller arbetade mindre än vad han eller hon ville. Så såg det ut i verklighetens sosse-Sverige.

Finns mycket man skulle kunna skriva om angånde detta ämne men jag tycker det räcker med det jag nyss skrev. Risken är nog också påfallande stor att jag får en del kritiska kommentarer. Men om jag inte skulle vilja ha just kommentarer så skulle jag nog slutat med bloggandet för länge sen.

Vi var tydliga med vårt löfte till väljarna innan valet Det ska löna sig att arbeta och att vi ska få fler människor i arbete. Nu gör vi det vi lovar. Men, Wanja vill tydligen tvärtemot regeringen inte alls uppmuntra människor att arbeta.

/ Sunken

PS: En del av texten i denna blogg har jag klippt ut från ANNA KÖNIG JERLMYRS (m)
blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.