Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Varg var Jämthund

I Gårdagens VK publicerades en artikel där en röjare sa att han med 100% säkerhet stött på en varg. Fick nyss ett mail av en jägarkompis som visar att den påstådda vargen var en helt vanlig Jämthund (Älghund). Hur kan vi vara så säkra på det undrar ni säkert. Enkelt hunden har en pelj som tydligt visar var den hållit hus. Tid plats och hundens uppförande gör så att vi med säkerhet kan säga att det var just en hund som hälsade på röjaren.

Jämthunden är relativt lik en varg och kan nog av de som inte är jätteinsatt blandas ihop med en varg. Nu färdigsnackat här kommer bevisen! Första bilden som VK publicerat visar var mötet mellan Röjaren och Hunden ägde rum. Sen ser ni bilderna på hur hunden rört sig. När ni rett ut det förstår ni att vi kan lägga ner vargteorin.

/ Sunkén

Länk till artikeln:  http://www.vk.se/747565/motade-varg-med-rojsag

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. Argo Lehepuu

  Klart tacksam för det att det var en hund. Säkrare att jobba igen 🙂 Såg inget runt halsen. Annars tänkte jag också att om det skulle vart en hund, då brukar de ha nåt runt halsen och alltid lätt o se.

 2. Mikael Sundling

  Svar till Argo Lehepuu (2012-11-23 20:48)
  Just denna pejl syns inte så mycket, och vi ska precis som du säger vara glada att det var en hund. Vargen vill då inte jag ska hålla till här.

 3. Miria

  Lite synd att det ”bara” var en hund. Hade gärna farit ut och spårat varg (om vi hade haft nån snö dvs) och haft kameran med ifall man skulle ha turen att vinna storvinsten 🙂 Det hade ju säkert i sådana fall varit en varg med östligt ursprung som hade varit värdefull för var skandinaviska stam. Extra mäktigt! Imponerande i alla fall att frågan löstes av en privatperson på det här sättet, lite som detektivarbete 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.