Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

En blogg tillägnad Dan O

Hej Dan!
Följande skrev du som ett svar på en kommentar i din egen blogg:
Har väntat på att du ska skriva ’Usk’. Denna blogg är lite provocerande för moderaterna. Var uppriktigt sagt nyfiken när första anonyma vindelnmoderatkommentaren skulle komma. Det är möjligt och sannolikheten är hög att den kom nu.

Min egna kommentar gällande ditt svar blir följande:
Tror du på fullaste allvar att alla som jobbar som Undersköterskor är Sossar? I så fall har du ett mycket bra självförtroende! Känner faktiskt en hel del som jobbar inom vården som är Moderater eller till och med röstar på helt andra partier. Jag har faktiskt de inom mina egna led som är kritiska till hur jag agerar på bloggen, men inte tror jag de är förtäckta sossar för det! Nej jag tror att vi bägge två måste inse att det finns de med olika politiska uppfattningar inom alla yrkesgrupper.

Jag kan hålla med den såkallade ’USK’ men jag formulerar mig på följande vis istället. Dit vinden blåser riktas kappan. Sen kan ju du och Leif tar er en promenad ner till Bäckebo och förklara varför ni helt plötsligt vill lägga ner den avdelningen som ni stridit för. Frågan är ska Leif gå dit som kommunals tjänsteman eller som Kommunfullmäktige ledamot? Jag har ingen aning men mitt tips är att han tar med sig en keps som han tar av och på beroende på om han mot förmodan skulle tveka i vilken roll han ska agera! (Man kan faktiskt reservera sig mot delar i en budget om inte jag är felunderrättad.)

Har fått info till mig att det ligger 5st färdigbehandlade på NUS. Och platser finns tydligen ej! Så redan innan ens 2009 börjat ser det ut som er reviderade ’superbudget’ spricker. Tyvärr!

En färdigbehandlad patient som ligger kvar på NUS kostar om jag inte minns helt fel drygt 2600kr/dygn.
Så fem stycken=13000kr/dygn eller 91000kr/veckan eller 394290kr/månaden eller 4,732miljoner/per år. Dessa siffror är verkligheten. Så jag hoppas att det finns platser som dessa kan få vara på. Den sistnämnda siffran ska ställas mot den tänkta besparingen genom att lägga ner Bäckebo som enligt uppgift blir 3,5miljoner

Dessutom kommer det troligen att behövas ytterligare en förskoleavdelning i Vindelns tätort, detta är i och för sig mycket positivt. Men det som är anmärkningsvärt är, när vi hade nämnd i fredags antydde majoriteten via nämndens ordförande, att troligen skulle inte den reviderade budgeten hålla pågrund av det.
Med andra ord visste de redan innan ni beslutade 2009års budget att denna verksamhet troligen inte kommer att gå ihop. Så vi får hålla tummarna att de övriga verksamheterna visar rejäla plus om ni inte ska få röda siffror på nedersta raden.

Hare gött/ Sunken

Länk till hela svaret!

2 kommentarer

  1. Frågande medborgare

    Tycker det är konstigt? Moderaterna sa och säger NEJ till S & C budget för 2009. I fullmäktige sitter hela m bänken och säger nej till budgeten men dom presentera ingen egen? Hur tänker ni Mikael? Skulle Vindeln stå utan budget? När ni innan fullmäktige dessutom sitter och godkänner budgeten för UFN i nämnden (ser då inte att någon från er reserverat sig). För att som sagt, sedan säga nej till den på fullmäktige, ja då känns det som dagisnivå. Skärp er nu för guds skull. Tänk på att det är inga monopolpengar du/ni leker med utan det är medborgarnas skattepengar vi pratar om. Apropå skatt, är det något ni moderater kan ens stava till? Hur fasen kan man sänka skatten när stadsfinanserna ser ut att gå 45 miljarder bak 2009?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.