Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Man ser tydligt!

Att makt tydligen tenderar att stiga en del åt huvudet det bevisar sossarna i Vindeln exemplariskt!

Jag börjar så här: Majoriteten har 20mandat vi Moderater har 5, hur kan ledande sossar med bihang anklaga oss för att förstöra för kommunen? Ni bestämmer så är det. Ni visar prov på er makfullkomlighet gång efter gång, och när det går dåligt klankar ni ner på de som inte har någonting att säga till om. Detta är ett lågvattenmärke i världsmästarklass enligt mig själv.

Den budget som ni tog i fullmäktige nu i måndags är en revidering av en budget som redan var lagd. Med andra ord försöker ni putsa till redan dåliga siffror. Där är en anledning till varför vi inte la en skuggbudget.

När den nuvarande chefsekonomen klipper gräs på heltid kan vi kanske sätta oss ner och börja resonera budget inför för kommande år igen.
Vårt förtroende för nuvarande chef är = NOLL

Den dagen ni inser att vi måste titta över hela verksamheten, då kommer jag och övriga Moderater kanske att lugna ner oss lite grann. Det är faktiskt våra skattepengar också som ni leker med!

Ett annat exempel:
Ni tycker det är viktigare att kommunen driver ett åkeri än att vi ska ha en stabil demensvård. Här går ni och köper en lastbil för 1,3miljoner (tror inte det räcker) förre budgeten är antagen.

Ewa-Maj sa på KF att hon tyckte lastbilen passade bra till det ändamål den ska användas till. En produkt som är anpassad till det den ska användas till behöver man ej bygga om för x antal tusen kronor i min värld. Vill gärna att någon som vet kan svara mig på vad som är åtgärdat på lastbilen sen vi fått den i vår ägo.

Många funderar nog varför vi hakar upp oss på en lastbil?

Det är enkelt! Ni lägger ner avdelningar inom demensvården som bevisligen behövs, men ni prioriterar en lastbil och ett åkeri istället! Ni som läser förstår nog vad jag menar! Att ni dessutom köper den innan budgeten är antagen är ännu mer skrämmande.

Kan dra ett exempel där också: Det var mycket viktigt för er att försäljningen av Skivsjö skola skulle klubbas i fullmäktige innan affären blev av. Det var en affär på 75000kr. När det gäller en affär i miljonklassen kan ni gå händelserna i förväg. Är inte det konstigt?

Dan har svarat på frågor som han anser jag ställt. Lite reflektioner på det kommer här
Bäckebo har jag besökt! Min egen Morfar ligger där. En liten felskrivning från min sida blev det när jag skrev Bäckebo inom parantes efter avdelning F. Men märk gärna ord! Tror ingen av oss är felfri. Ja det är klart jag är Moderat och i era ögon gör vi inte ett rätt. Däremot kan jag villigt erkänna att en del ni sossar kommer med inte är så tokigt, för det är oftast förslag som vi kommit med, som ni endast putsat till lite grann!

En tröja till Oskar som jag ej har tänkt köpa har jag råd med, har nämligen en buffert med lite pengar för oförutsedda kostnader i min egen privata ekonomi!

/ Sunken

PS: Dan kom upp ur diket ni tenderar att stanna där länge om ni inte byter focus?

7 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Moderaterna skämmer ut sig på fullmäktige.

    De debatterar lastbilsinköpet i 1,5 timmar. När de kommer till budget frågan har de inte ens ett förslag till skuggbudget. De har inte ens deltagit i budgetberedeningen.

    Men gnälla på bloggen går bra.

    Modeaterna i Vindeln, byt namn till Missnöjespartiet, ni kan ha en lastbils som partisymbol!

  2. Insider

    Ingen som svarar?

    Runt lastbilsinköpet svarade majoriteten. De hade ett otroligt klokt svar.

    De sa att KS ska utreda vad som ev. skulle ha gått snett i upphandlingen, och återrapportera till KF.

    Det är väl ett utmärkt svar. Låta ett fåtal arvoderade utreda frågan i stället för att samtliga arvoderade politiker i KF ska diskutera lastbils frågan i över en timme.

    Majoriteten har iaf ett förslag till en budget. Moderaterna hade inget att komma med. Dock gjorde de en reservation, men andra partier i oppositionen gjorde inte det.

    Känns som att moderaterna håller på att tappa greppet….

    Har oxå för övrigt hört att det finns inre stridigheter inom M i Vindeln. Finns några som tycker att Sunken borde syssla sig åt politik i stället för att blogga en massa.

  3. Hera

    Det är nog svårt för köparen att få lagfart på fastigheten om inte beslutsunderlag finns med i ansökan till inskrivningsmyndigheten…så därför är det viktigt i just det fallet att saker har rätt gång. Lite annars är det väl när det gäller en lastbil. Ingen ursäkt kanske men en förklaring!

  4. Skattebetalare

    Det men det är principen, jag vill inte att en liten klbb med innbördes beundran ska slösa mina skattepengar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.