Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Polisen

Med anledning av min förra blogg har jag skickat några frågor till polismyndigheten i Västerbotten som jag hoppas de kan svara på. En del kanske undrar varför detta engagerar mig så mycket. Det är helt enkelt så att jag tycker denna myndighet prioriterar helt fel saker.

Grejerna som stjäls från maskiner mm är värda flera hundratusentals kronor. Och medför en massa extra arbete för en redan ganska hårt pressad bransch. Det som jag tycker är mycket tråkigt är att de troligen vet vilka de är som håller på i många fall. Och om de mot förmodan åker fast får de ett par dagsböter som max. Det sistnämnda är inte polisens fel utan straffskalorna för inbrott och grova stölder måste ökas och det rejält är min bestämda uppfattning.

/Sunken

Här följer mina frågor jag skickat till Polisen:

Till polismyndigheten i Västerbotten!

Hej på er!
Skriver detta mail pågrund av en rad stölder ur skogsmaskiner i Vindeln trakten!

Jag har några frågor jag vill ha besvarade.

Hur mycket resurer lägger ni på en stöld ur en skogsmaskin, entrprenadmaskin eller annan utrustning som förekommer iskogarna och runt om på olika vägbyggen?

Kommer ni ut direkt brottet blir upptäckt?

Gör ni en riktig brottsplatsundersökning?

När man bevsligen vet vilka förrövarna är varför plockas inte dessa in direkt?

Om man kommer på dom på bar gärning vad har man rätt att göra då?

Är det skillnad på vad man får göra och icke göra om det är annans utrustning eller ens egen utrustning som de håller på att stjäla?

Tacksam för svar.

3 kommentarer

  1. Sodapannan obbola

    Varför inte försåtminera?

    Rigga en timmer stock som klämmer av dom händerna.

    Virke bör det finnas eller hur?

  2. Mikael Bäckström

    Jag jobbade med Mobilkranar här nere i götet ett tag och vi hade en hel del kunder som hade problem med folk som bröt upp tanklock och slangade diesel. Vi gjorde ett par saker som hjälpte ”litegrann”.

    1. Larm, med sensor på tanklock, dörrar och fönster. Skaksensorer, övervakning på batteri. Om någon utlöste larmet går ett sms iväg till 3 valfria mobil nummer och en väldigt högljudd siren ljuder. På en kran kopplade vi även in tuta + överlast larm vilket gjorde att den lät som andra världskriget så fort någon rörde den.

    Många entrepenörer här nere har inbrott 1-3 ggr/månad. De kranar vi larmat har haft ett försök till sedan har de lämnat dem ifred. Detta visar på att det är samma personer som gör det. Men också att det bevisligen fungerat med larm.

  3. Sunken

    Det fnns bra larm! Och jag hoppas fler och fler installerar dessa!

    För vi måste tillsammans hjälpas åt att minimera dessa stölder. Och polisen kan vi ju bevisligen inte lita på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.